KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA

Gazipaşa’dan 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 15 gazi için Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

GÜNDEM 30.05.2019 11:33:17 0
KIBRIS GAZİLERİNE MADALYA

GAZİPAŞA’DA 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 15 gazi için Gazipaşa Öğretmenevi’nde ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ düzenlendi. Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılan 15 gazi, ilgili kurumlara başvurarak madalya ve beraatlarının yenilenmesini talep etti. Madalya ve beraatları gönderilen Kıbrıs Gazileri için Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun talimatıyla, Gazipaşa Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürlüğünce  ‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’ düzenlendi.  Törene Kaymakam Ali Sakar, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Kaymakam Adayı Dilara Şenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Tayfun Ilgaz, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Tan Doğan,  kamu kurum amirleri ve Gazi yakınları katıldı.

 

MADALYALAR VERİLDİ

 

Gazipaşa Kaymakamı Ali Sakar, ilçede bulunan Kıbrıs Gazilerine milli mücadele madalyası verdiklerini belirterek, “Kıbrıs Barış Harekâtına Gazipaşa’mızdan katılan gazilerimize tevcih edilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratlarını takdim ettik. Gazilerimize sağlıklı bir ömür dilerken, ahrete irtihal eden gazilerimizi de rahmetle yad ediyoruz. Vatanımız için Şehit ve Gazi olan kahramanlarımıza minnettarız. Gazilerimize milli mücadele madalyası takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

 

‘Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nde Kaymakam Ali Sakar,  Kaymakam Adayı Dilara Şenoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından Kıbrıs Gazilerine milli mücadele madalyaları verildi. Madalyaların takdiminin ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. Antalya genelinde 416, Gazipaşa’da ise 24 Kıbrıs Gazisi bulunuyor.