GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜK

.

SİYASET 8.09.2023 13:14:00 0
GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜK

Gündeme dair açıklamalarda bulunan İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Görgülü, “Ekonomideki olumsuz hava, 70 yaşındaki dedemizden, 7 yaşındaki çocuğumuza kadar herkesi derinden etkiledi. Ekonomiyi düzeltmek için akıl ve bilimin desteklediği, liyakate uygun kalkınma planlarını hayata geçirmeliyiz. Ben ve saray merkezli çıkarcı anlayıştan uzaklaşmalıyız” dedi. 

 

İYİ PARTİ Gazipaşa İlçe Başkanı Yunus Görgülü, gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Vatandaşın gündemini geçim derdi” diyerek sözlerine başlayan Görgülü, ülkemizde son 3 yıldır etkili olan ekonomik krizden 7’den 70’e herkesin etkilendiğine vurgu yaptı. Ülkenin ekonomik dar boğazdan geçtiğine dikkat çeken Görgülü, önüne geçilmeyen fahiş kira artışları, temel gıda ürünlerinde yaşanan artışlar, okul ve kırtasiye masraflarının yanı sıra, yeni sezona hazırlanan Gazipaşalı üreticilerin sırtına yük olan girdi maliyetleri hakkında görüşlerini sıraladı. 

 

“VATANDAŞ GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜ”

Ülkemizde yaşayan her bireyin, içinde bulunduğumuz ekonomik krizden derin bir şekilde etkilendiğini dile getiren Görgülü, “Emekli, eline geçen 5 kuruşla ay sonunu getirmenin derdine düştü. 7500 TL maaş alan emekli, eti, sütü, peyniri, alamaz hale geldi. Hele ki evi kira ise vay emeklinin haline. Bunun yanında memleketinden ayrılıp, gurbette memurluk yapan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz ve ablalarımız ise aldığı maaşı ev kirasına yatırır hale geldi. Önüne geçilmeyen fahiş kira ve gıda fiyat artışları, emekliyi, memuru, asgari ücretliyi, öğrenciyi zor durumda bıraktı. Denetimlerin yetersiz kaldığı noktada, fahiş kiralar nedeniyle birçok vatandaşımız mağdur oldu” dedi. 

 

“EKONOMİK KRİZDEN 7’DEN 70’E HERKES ETKİLENDİ”

İlçe Başkanı Görgülü, ülkedeki ekonomik durumun yıldan yıla kötüye gittiğine dikkat çekerek, ekonomik krizden 7’den 70’e herkesin etkilendiğini söyledi. Geçim derdine düşen ailelerin sırtına bu günlerde okul ve kırtasiye masraflarının yüklendiğin dikkat çeken Görgülü, “Yemenin, içmenin, tatil yapmanın bir hayli zor olduğu ülkemizde, okumak da artık çok pahalı hale geldi. Özel okul fiyatları tavan yaptı. Çocuğunu okula göndermek isteyen aileler, okul ve kırtasiye masraflarının altında ezilir hale geldi. Bunun yanında akaryakıta gelen zamlar, okul servis ücretlerini katladı. Ekonomideki olumsuz hava, 70 yaşındaki dedemizden, 7 yaşındaki çocuğumuza kadar herkesi derinden etkiledi” diye konuştu.

 

“ÜRETİMDEN UZAKLAŞIP, TÜKETİM TOPLUMU HALİNE GELDİK” 

Temel gıda ürünleri başta olmak üzere, sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan artışlara da değinen Başkan Görgülü, “Çocukluğumuzda tarım ülkesi olarak tanıtılan ülkemizde tarım bitme noktasına geldi. Üretimden uzaklaşıp, tamamen tüketim yapan bir toplum haline geldik. Üretim yapan çiftçilerimiz ise girdi maliyetlerinin altında kaldı. Mazotu, gübreyi, elektriği, suyu pahalıya kullanan üreticilerimiz, ucuz üretim yapamaz hale geldi. Tarlada artan girdi maliyetleri, sofraya yansıdı. Ateş pahasına dönen pazar tezgahları, vatandaşın cebini yaktı” ifadelerini kullandı. 

 

“AKIL VE BİLİMİN DESTEKLEDİĞİ, LİYAKATE UYGUN KALKINMA PLANLARINI HAYATA GEÇİRMELİYİZ”

“Halkımızın ucuz gıdaya ulaşabilmesi için girdi maliyetlerinin düşmesi lazım” diyen İYİ Parti Gazipaşa İlçe Başkanı Görgülü, “21 yıllık AKP hükümetinin yanlış politikaları, ülkemizi bu hale getirdi. Üretim olmayan, boş tarlaya destek veren AKP, üretimin düşmesine neden oldu. Desteklerin, boş tarlaya değil, üretim yapan çalışkan üreticilere verilmesi gerekirken, üretim yapmaya devam eden üreticiler; mazot, gübre, elektrik ve diğer girdi maliyetlerinin altında ezilmeye mahkum edildi. Ekonomiyi düzeltmek, tarım ve sanayide ben de varım demek için, programlı yatırım planlarına ihtiyaç var. Tarım, sanayi, turizm kısacası tüm sektörlerde, akıl ve bilimin desteklediği, liyakate uygun kalkınma planlarını hayata geçirmeliyiz. Ben ve saray merkezli çıkarcı anlayıştan uzaklaşmalıyız” şeklinde konuştu. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: GEÇİM DERDİNE DÜŞTÜK