ÇKS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK!

.

GÜNDEM 21.11.2023 08:27:00 0
ÇKS YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK!

İLÇE Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, ÇKS yönetmeliğinde yapılan değişikliğin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi isteneceğini duyurdu.


Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. Özçelik, değişiklikle birlikte ÇKS kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle gerçekleştirilen başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi isteneceğini açıkladı. 


‘TAAHÜTNAME BELGESİ’ İLE KAYIT ALTINA ALINACAK
Yürürlüğe giren değişiklikle çiftçilerin ÇKS’ye kayıt olması, kontrollerin yapılması ve sistemin güncellenmesine ilişkin esaslar düzenlendiğine dikkat çeken Özçelik, “Yapılan değişiklikle ÇKSye kayıt olamayan ama tarımsal üretim yapılan alanların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Bu kapsamda tarımsal faaliyet yapılan ancak mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan alanlar ‘taahhütname’ belgesi ile kayıt altına alınabilecek. Böylece mülkiyet ve mirasçılık sorunları sebebiyle desteklerden faydalanamayan üreticiler de tarımsal desteklerden yararlanabilecek.” dedi. > Vildan RENDE