EV SAHİBİ KİRACI SAVAŞI

Fahiş kira zamları, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirdi. Şiddete varan olayların yaşandığı Gazipaşa’da birçok ev sahibi; kiracısıyla davalık oldu.

GÜNDEM 26.09.2022 15:05:00 0
EV SAHİBİ KİRACI SAVAŞI

RUSYA-UKRAYNA savaşının ardından patlak veren fahiş kira zamları, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getiriyor. Hükümetin konut kira artışına yüzde 25 sınır getirmesinden rahatsız olan ev sahipleri, düşük kira ödeyen kiracılarını evden çıkarmanın türlü yollarını arıyor. Kira zamlarını kabul eden kiracılar evlerinde oturmaya devam ederken, fahiş zamlı kiraları kabul etmeyen kiracılar ile ev sahipleri arasında kavgalar yaşanıyor.

“KAVGALAR GAZİPAŞA’DA DA BAŞLADI”

Yurt genelinde yaşanan ev sahibi-kiracı kavgaları, Gazipaşa’da da yaşanıyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları ilçemizde de günden güne artmaya başladı. Ortaya çıkan anlaşmazlıklardan dolayı birçok kiracı, ev sahibi ile davalık oldu. Şiddete varan olayların yaşandığı ilçemizde birçok ev sahibi, kiracısıyla kavga ederken, bazı ev sahiplerinin de kiracılarını yıldırmak için psikolojik baskı yaptığı öğrenildi.

“YASA VAR DENETİM YOK”

Hükümetin konut kira artışına yüzde 25 sınır getirdiğini, ancak yasayla ilgili yeterli denetimlerin yapılmadığını ileri süren vatandaşlar, hayata geçen düzenlemenin denetimlerle güçleneceğini savundu. Vatandaşlar, ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan kavgaların, konut kira artışına getirilen yasal düzenlemenin yeterince denetlenmemesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Öte yandan, ev sahibi-kiracı kavgaları ile ilgili emniyete ihbarların düştüğü öğrenildi.


Anahtar Kelimeler: SAHİBİ KİRACI SAVAŞI