KURBAN SATIŞ NOKTALARI İLAÇLANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi kurban satış noktalarında gerçekleştirdiği mücadele ile ergin karasinekler ve larva oluşumuna izin vermiyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı ekipleri 19 ilçede hayvan satış noktalarında hayvansal at

GÜNCEL 8.08.2019 10:37:52 0
KURBAN SATIŞ NOKTALARI İLAÇLANIYOR

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı öncesi vatandaşların uğrak noktası olan kurban satış yerlerini gözetim altına aldı. Antalya içinden ve farklı illerden getirilen kurbanlık hayvanların toplandığı hayvan pazarlarında halkı sağlığını korumaya yönelik çalışmalarını sürdüren büyükşehir belediyesi çevre sağlığı ekipleri ergin karasineklere ve larva oluşumuna izin vermiyor.

 

19 İLÇEDE MÜCADELE

 

Yerleşim yerlerine yakın büyük hayvan pazarlarının kurulduğu Gazipaşa, Alanya, Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı ve Manavgat ilçeleri başta olmak üzere ilçe belediyelerinin belirlediği satış noktalarında mekanik şeritleme bant ve kimyasal mücadele yöntemini kullanan ekipler larva oluşumunun önüne geçiyor. Ekipler, vatandaşları ve hayvanları rahatsız eden sineklere larvalarını bırakmadan müdahale ediyor. Belirlenen noktalarda satıcıların biriktirdiği hayvansal atıklar ise günlük olarak ilçe belediyelerince satış alanlarından toplanarak değerlendirilmek üzere uzaklaştırılıyor. Satıcılar başta olmak üzere kurban pazarlarında kurbanlık bakan vatandaşlar rahat bir ortamda alış verişini gerçekleştiriyor.

 

YETKİLİLER UYARIYOR

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sınırları içerisinde yer alan ahır, ağıl, kümes, çöp konteynerleri gibi sineklerin yoğun olarak bulunduğu ve ürediği alanlarda da çalışmalarına devam ediyor. Karasinekle mücadelede vatandaşların da bilinçli olması gerektiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hayvansal atıkların açığa atılmaması, çöplerin poşetlerde veya kapalı bidonlarda muhafaza edilerek çöp toplama araçlarına atılması, gübreliklerin üzerinin kapatılması, açıkta yiyecek ve mutfak atıklarının bırakılmaması, hayvan bakım ve kesim yerlerinin temiz tutulması gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.