Tatlı tüketmeyi seven insanlar için en zor şeylerden biri sağlıklı alternatifler bulmak ve düşük kalorili tatlılar yapabilmektir.
Bugün ise sizinle muz ile yapılan sağlıklı tatlılar paylaşacağım. İyi bir enerji kaynağı olan muzun çok sayıda faydası bulunmaktadır. Muzun yararları genel olarak şu şekilde sıralanabilir;
Muzun faydaları oldukça fazladır ancak tüketirken sınırları zorlamamak gerekmektedir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi, yetişkinlerin günde iki muzdan fazla yememesini önermektedir. Çok fazla muz tüketimi oldukça tehlikeli olabilir
Yumurta, muz, yulaf ve kabartma tozunu blenderdan geçirin, dilediğiniz boyutta pişirin.
Dolgu için;
Yoğurt, labne, limon kabuğu rendesi ve bal krema krema yapılıp pancakelerin üzerine sürülür, pancakeler üst üste dizilir.
Üzeri için;
Tüm malzemeler karıştırılıp 10-12 eşit top haline getirilir ve eritilmiş çikolataya bulanır. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra tüketime hazır olacaktır. Ara öğün olarak veya süt ile beraber ana öğün olarak tüketilebilir. Özellikle gluten ve laktoz hassasiyeti olan bireyler için oldukça besleyici bir öğün alternatifi olacaktır.
Aynı zamanda gelişim çağındaki çocuklar için potasyumdan zengin bir öğündür, pekmezin ısıl işleme maruz kalması uygun olmadığı için tariflerde kullanılacaksa bu şekilde pişirilmeden tüketilmesi gerekmektedir.
Muzları ezip üzerine fındık ezmesi ve diğer sıvıları ekleyip un ve baharatları ekleyin
170 derece, 20 – 30 dk pişirmeniz ve fırından çıkınca 30 dk dinlendirmeniz yeterlidir. Tariften 9 dilim elde ederek ana vey ara öğünlerde eklenti şekersiz bir tatlı alternatifi ve ekmek muadili olarak tüketebilirsiniz.
Tarifler ile alakalı görsel destek almak veya farklı tariflere göz atmak isterseniz @uzmdytselinucak instagram hesabımı ziyaret edebilir ve farklı tarifleri deneyebilirsiniz. Denediğiniz tarifler olur ise benimle paylaşmayı unutmayınız. J