VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

YEREL 8.02.2022 09:41:50 0
VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Yeni Mahalle’de yapılan 18 uygulamasının vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen Muhtar Uysal, “Milletin sınırında çok büyük kaymalar var. Vatandaşlar duruma çok tepkili, belediyeye de itirazlarını iletiyorlar” dedi.

 

Gazipaşa Belediyesi tarafından ocak ayında askıya çıkarılan ve 21 Şubat’a kadar askıda kalacak olan Yeni Mahalle 18.madde uygulamasına gelen itirazlar çığ gibi büyüyor. Mahalle sınırları içerisinde tapusu bulunan vatandaşların mağdur edildiğini kaydeden Yeni Mahalle Muhtarı Murat Uysal, “Mahallede tapusu bulunan vatandaşların yüzde 50’si bu durumdan şikâyetçi” dedi.

 

Ocak ayı içerisinde Yeni Mahalle’nin 18.madde uygulamasını askıya çıkaran ve 21 Şubat’a kadar vatandaşların itiraz hakkı bulunduğunu açıklayan Gazipaşa Belediyesi’ne, itirazlar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Belediye, itiraz süresinin dolması ile itirazları değerlendirerek mahallenin 18.madde uygulamasını Antalya Büyükşehir Belediyesi encümenine gönderecek. Encümen tarafından uygun görülmesi halinde, plan önce Kadastro’ya ardından da Tapu’ya gönderilecek. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeni Mahalle Muhtarı Murat Uysal, itirazların çok fazla olduğunu kaydetti. İtiraz süresinin ardından yapılacak düzenlemelerin, vatandaşların mağduriyetini gidermek için yetersiz olduğunu söyleyen Muhtar Uysal, mahalle için daha önce hazırlanan ve iptal edilen 18.madde uygulamasının vatandaşlar için daha uygun olduğunu belirtti.

 

“VATANDAŞLAR DURUMA ÇOK TEPKİLİ”

 

Mahallede tapulu arsası bulunan vatandaşların, arsalarının yerlerindeki değişiklik oranının yasal sınırın üzerinde olduğunu açıklayan Yeni Mahalle Muhtarı Murat Uysal, mahallede arsası bulunan vatandaşların yüzde 50’sinin mağdur olduğunu vurguladı. Muhtar Uysal, “Milletin sınırında çok büyük kaymalar var. Yeni planda vatandaşın tarlasına getirip başkası oturtulmuş. Resmen başka bir vatandaşın tarlası başkasına verilmiş. Sınırlarda çok fazla oynama var, normalde yüzde 34’den fazla oynama olmaması gerekiyor. Vatandaşlar duruma çok tepkili, belediyeye de itirazlarını iletiyorlar. Daha önce uygulanan ve iptal edilen 18 uygulaması daha iyiydi. Mahallede tapusu bulunan vatandaşların yüzde 50’si bu durumdan şikayetçi. Şu anda uygulanması planlana 18’den vatandaşlarımız şikayetçi, bundan önceki plan çok iyiydi. Bu planda çok fazla değişiklik var” şeklinde konuştu.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27