ÇEKİRGELER DURMUYOR

Gazipaşa yaylalarında çekirge istilası devam ediyor. Çekirge istilasına karşı yürütülen kimyasal mücadelenin yetersiz kaldığına dikkat çeken uzmanlar, yaylalarda keklik, ördek gibi doğal çekirge düşmanlarının yetiştirilmesi gerekti

GÜNCEL 18.06.2020 14:21:27 0
ÇEKİRGELER DURMUYOR

GAZİPAŞA’NIN Cimbiti ve Çayıryakası yaylalarında ekili alanlara zarar veren çekirgeler, ilçeye bağlı diğer yaylalarda da görülmeye başlandı. Gazipaşa’ya Bağlı Deliktaş ve Balca yaylalarıyla Anamur’a bağlı Elbalak ve Melleç yaylalarının kırsal kesimlerinde çok sayıda çekirge olduğu görüldü. Yörede hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından haber merkezimize gönderilen fotoğraflar, çekirge istilasının ciddiyetini gözler önüne serdi. Söz konusu yaylalarda meralara zarar veren çekirgelerin sayısının kısa sürede arttığı dile getirildi.

 

KEKLİKLİK ÖNERİSİ

 

Gazipaşa Belediyesi geçtiğimiz günlerde, Cimbiti Yaylası’nda mahsullere zarar veren çekirgeye karşı mücadele başlatmıştı. Gazipaşa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası’yla işbirliği içerisinde kimyasal düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Çekirge istilasına karşı yürütülen kimyasal mücadelenin yetersiz kaldığına dikkat çeken uzmanlar, yaylalarda keklik, ördek gibi doğal çekirge düşmanların yetiştirilmesi gerektiği vurgulandı. Son dönemlerde keklik popülasyonun düştüğü bilinen Gazipaşa’da, keklik sayısının azalmasıyla birlikte çekirgelerin arttığına dikkat çekiliyor.


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27