Gazipaşa Manşet Gazetesi’nde her hafta yazılarımla ve tariflerimle sizlerle olacağım. Geçen hafta mesleğime dair izlenimlerimi aktardığım köşemde bu hafta ise güzel bir yemek tarifi paylaşacağım. Hazırsanız eğer o zaman ilk tarifimle başlıyoruz.
Picante soslu köfte…
Evet adı bu içinde picante sosu var.
Hadi tarife geçelim!
İÇİNDEKİLER
• Kıyma (2 kg )
• Jalapeno biberi (300 gr)
• Mısır (300gr)
• Köfte harcı (500 gr –Knorr)
• Peri peri sos (Hellman’s
• Picante sos (Viva mexico )
• Köz patlıcan (Baktat)
• Patates püresi (Knorr)
• Mexico fasülyesi ( Baktat)
• Közlenmiş biber (Suntat)
YAPILIŞI
-Kıyma, jalapeno biberi, mısır ve köfte harcını karıştırıyoruz
-160 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz
-Picante sos ile köfteleri karıştırıyoruz
TABAK SUNUMU
-Közlenmiş biber püresi, patlıcan püresi ve mexico fasülyesini püre haline getiriyoruz
-Peri peri sosu tabağın altına çektiriyoruz
-Püreleri kaşık yardımıyla şekillendiriyoruz
-Hazırlamış olduğumuz püreleri tabağın bir köşesine yerleştiriyoruz
Sunuma hazır
Herkese afiyet olsun ...