Tarih: 02.05.2023 12:45

ZEYTİNADA’YI HEYECANLANDIRAN SU

Facebook Twitter Linked-in

Karayolları ekipleri tarafından D-400 Karayolu’nda yapılan çalışmalar sırasında su bulundu. Çıkan suyun Zeytinada’da yaşanan sulama suyu sorununa son vereceğine inanan mahalle sakinleri, suyun mahalleye kazandırılmasını istiyor. 

Gazipaşa- Anamur yolu üzerinde yaşanan heyelan sonucu bölgede Karayolları tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında içine beton dökülmesi için açılan kuyudan tesadüfen su çıktı. Çıkan suyun Zeytinada’da yaşanan sulama suyu sorununa son vereceğine inanan mahalle sakinleri, suyun mahalleye kazandırılmasını istiyor. Gazetemize açıklama yapan bölge sakinlerinden Hamza Durusoy “Buradan çıkan suyun çıkartılıp köy adına verilmesini istiyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi. 

“LÜTFEN YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Yetkililerden yardım isteyen Durusoy şöyle devam etti: “Gazipaşa-Anamur yolu üzerinde karayolları çalışması sırasında bu alana beton döktü ve beton dökülen alanda sondaj çalışması sırasında su çıkmıştır. Ama bu suyu Karayolları, suyun güvenliği için kapatmak zorunda kaldı. Bu suyun çıkartılıp köy adına verilmesini istiyoruz. Yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Şu anda köyün nüfusu 650. Bu kadarı da köy dışına çıktı ve başka şehirlere göç etti susuzluktan dolayı. Lütfen sesimize kulak verin. Burada karayollarının yol çalışmasında su kapanmıştır. Bu suyun tekrar çıkarılmasını istiyoruz. En kısa zamanda bu suyun köy halkına verilmesini istiyoruz. Dileğimiz budur. Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar.”

“SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ!”

Durusoy “ Burası Zeytinada Mahallesi’nin, Gazipaşa-Anamur yolu üzerinde 28 km uzağında olan bir yer. Köyümüzün en büyük sorunu su. Bütün su noktamız burası ama kapatılmış durumda ve karayolları kapatmak zorunda kaldı. Su olmadığı için herkes başka yerlere dağıldı. Devlet adına katkılarımız olmasına rağmen hiçbir yetkiliye sesimizi duyuramıyoruz, bir muhatabımız yok. Yetkililerin ilgilenmesini ve sesimizi duymalarını rica ediyoruz” dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —