ZEYTİNADA’NIN 172 METRE SUYU BULUNDU

.

GÜNDEM 28.08.2024 09:40:00 0
ZEYTİNADA’NIN 172 METRE SUYU BULUNDU

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü özellikle kurak geçen yaz aylarında içme suyu problemlerinin çok sık yaşandığı Gazipaşa’nın Zeytinada mahallesinde sondaj çalışması gerçekleştirdi. Yapılan sondaj çalışmalarında 172 metre su bulunduğunun müjdesini veren Zeytinada Mahalle Muhtarı Hasan Mesut Uysal, bulunan suyun çok verimli olduğunu ancak yine de suyun tahlil işlemlerinin başlatıldığını kaydetti.


“90’LI YILLARDAN BU YANA YAPILMASI GEREKİYORDU”
Mahalle sakinlerinin yaşadığı içme suyu probleminin çözülecek olmasından dolayı yaşadığı mutluluğu dile getiren Muhtar Uysal, “Köyümüzün yıllardır yaşadığı içme suyu sorununu Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e aktardık. Sağ olsun ivedi bir şeklide çalışmaları başlattı ve 90’lı yıllardan beri yapılmayan içme suyu çalışması nihayet mahallemizde yapıldı. Şuan bile içilebiliyor, verimi çok iyi ancak biz yine de suyumuza tahlil yaptırıyoruz. ASAT tarafından yapılacak olan tahlillerin ardından ise gerekli olan çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlayarak mevcut suyumuza bu suyumuzu da ekleyerek halkımıza sunacağız” ifadelerini kullandı.


Gerçekleştirilen sondaj çalışmasının mahallesi adına son derece önemli olduğuna dikkat çeken Uysal, “Burada emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e, ASAT Genel Müdürümüze ve emeği geçen herkese mahallem adına teşekkür ediyorum” dedi.


“KÖYÜMÜZE, HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Yıllardan beri Zeytinada mahallesinde kuraklık yaşandığını, bu nedenle çoğu zaman içme suyunun hanelerde yetersiz kaldığını söyleyen Zeytinada mahallesi sakinlerinden Mehmet Akşit ise  “1990 yıllarında DSİ tarafından mahallemize bir kuyu yapılmıştı. Ondan sonra köyümüze içme suyu için hiçbir şey yapılmadı. Şimdi ise ASAT Müdürlüğümüz Zeytinda mahallemize bu kuyuyu yaptı. Burada güzel bir su çıktı, bunu tahlile gönderdiler. İnşallah yakın bir zamanda köyümüz bu içme suyunu kavuşacak. Yapandan yaptırandan, herkesten Allah razı olsun. Köyümüze milletimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: ZEYTİNADA’ METRE BULUNDU