ZEYBEK’TEN DEVİR TEPKİSİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Zeybek, Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının Olgunlaşma Enstitüsüne devri konusunda açıklama yaparak alınan karara tepki gösterdi.

SİYASET 22.07.2022 15:50:00 0
ZEYBEK’TEN DEVİR TEPKİSİ

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Lisesi’nin tarihi binalarının Olgunlaşma Enstitüsüne devri konusunda Antalya Lisesi önünde yapılan basın açıklamasında ve sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “20 Haziran 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiğiniz soru önergesi hala yanıtlanmadı. Üzerinden 1 ay geçti, yasal olarak 15 günlük cevaplanma süresi hala devam ediyormuş. Bakanlıktan cevap beklerken, bakanlık lisenin tarihi binasını Olgunlaşma Enstitüsüne devrettiğini açıklıyor. 2 yıl önce konuk evi yapmak için Dışişleri Bakanlığına devredilmek istenen tarihi bina, bugün liseden alındı. Yarın bir başka kuruma devredilmeyeceğinin garantisi yok. Antalya'da onlarca kullanılmayan tarihi bina var, restore edip o binalar Olgunlaşma Enstitüsüne verilebilir.

ZAMANI GELİNCE HESAP SORARIZ

Antalya Lisesi, bu kentin tarihidir, sadece rant uğruna sağa sola peşkeş çekilecek 4 duvardan oluşan bir yapı değildir. AKP iktidarının atanmış bakanları ve bürokratlarının, Antalya’nın tarihini bilmeden masa başında verdikleri bu devir kararını tanımıyoruz. Antalya Lisesi bu kentin eğitim tarihidir, tarihi binaları ile birlikte vardır. En geç bir yıl içinde bu bina gerçek sahibi olan Antalya Lisesi’nde iade edilecektir. Biz mücadelemizi sürdüreceğiz, biz tarihimize ve eğitimimize sahip çıkmak zorundayız. Bu devir kararını alanlara sesleniyorum, bu tarihi binalarda yapılacak en ufak bir değişikliğe izin veren sorumlulardan, zamanı gelince hesap sorarız.”


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27