“ZEHİRLİ VE ÇAMURLU SUYA SON VERİN MUHİTTİN BAŞKANIM!”

.

GÜNDEM 8.12.2023 08:54:00 0
“ZEHİRLİ VE ÇAMURLU SUYA  SON VERİN MUHİTTİN BAŞKANIM!”

Asbestli borularla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çağrıda bulunan CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan, “Bu sorunu çözecek kurum Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir. Eğer bunu yapmazsanız sizin Gazipaşa’yı gözden çıkardığınızı düşünürüz” dedi. 


CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Kurucu İlçe Başkanı ve CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan, Gazipaşa halkının sağlığını yakından ilgilendiren asbestli borularla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e çağrıda bulundu. “22 yıldır asbestli yani kanserojen içeren borularla musluklarımıza kadar gelen içme suyumuzla Gazipaşa’mı zehirlenmektedir” diyen Gülcan, asbestli boruların en kısa zamanda değiştirilmesini istedi. Konuyla ilgili düşüncelerini gazetemize aktaran Gülcan, “Bu konuyu aylar önce Manşet Gazetesi’nin de duyarlı davranışlarıyla bu şebekenin sağlıklı borularla yenilenmesini sizlere iletmiştir, ama bugüne kadar hiçbir adım atılmadı. Bu sorunu çözecek kurum Antalya Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi. 


“GAZİPAŞA’YI GÖZDEN ÇIKARDIĞINIZI DÜŞÜNÜRÜZ”
Söz konusu asbestli boruların Gazipaşa için büyük önem arz ettiğini dile getiren CHP Gazipaşa Belediye Başkanı Aday Adayı Turan Gülcan, “Gazipaşa’ya modern bir içme suyu şebekesi deposuyla, çökertme havuzuyla şebekelerimizi yaparsanız biz Gazipaşalılar olarak harcamalara katılma payı olarak son kuruşuna kadar Büyükşehir’e öderiz. Sayın Başkanım, eğer bunu yapmazsanız sizin Gazipaşa’yı gözden çıkardığınızı düşünürüz. Siz yapın, biz Gazipaşalılar olarak son kuruşuna kadar bu bedeli öderiz. Sayın Başkanım, sizin Gazipaşa’ya çok değerli hizmetler verdiğinizi yakinen takip ediyorum. Eğer bu sorunumuzu çözerseniz Gazipaşa halkı sizi hiç unutmayacaktır” şeklinde konuştu. 


KONUN ÖZETİ
2000’li yılların başında Gazipaşa halkının içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla büyük bir yatırım yapılmış, Sugözü’nden gelen su, ilçe dışına yapılan depoda toplanarak Gazipaşalı vatandaşların evlerine verilmişti. O dönemde yapılan ve depodan ilçeye su dağıtılması için döşenen 1’i 500’lük, 1’i 400’lük diğeri ise 350’lik olan 3 adet toplamda 4 buçuk kilometre uzunluğundaki su borularının, 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kanserojen olduğu için yasaklanan asbestli borular olduğu ortaya çıkmıştı. >Selçuk ÖZTÜRK