ZABITA VE POLİSTEN DİLENCİ DENETİMİ

Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçemizde halkın duygularını suistimal eden dilencilere göz açtırmıyor.

GÜNCEL 10.09.2022 15:57:00 0
ZABITA VE POLİSTEN DİLENCİ DENETİMİ

Özellikle cuma günleri halkın yoğun olarak bulunduğu pazaryeri, çarşı merkezi ve camilerde denetimlerini arttıran ekiplere, Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Zabıta ekipleri, çarşı ve sokaklarda dilencilerin peşine düşerken, polis ekipleri de cami önlerinde halkın duygularıyla oynayıp para toplayan dilencilere yönelik denetim yaptı.

“PARANIZI GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİN”

Konuya ilişkin açıklama yapan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Uysal, “Duygu sömürüsüne ve insanların iyi niyet, acıma ve özellikle yardım etme hislerinin istismar edilmesine izin vermeyelim. Halkımız yardımseverdir ve iyi niyet ile yapılan tüm istekleri yerine getirir. Ancak dilenciliği meslek haline getiren kötü niyetli kişilere destek olunmamalı. Yardım ve hayır yapmak isteyen vatandaşlarımız çevrelerinde bulunan gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım edebilir” dedi.

SEYYAR SATICILARA DA GEÇİT YOK

Vatandaşların çarşıda yoğun olarak bulunduğu günlerde şehir dışından gelen seyyar satıcılarla da mücadele edildiğini söyleyen Müdür Uysal, “Vergisini ödeyen esnaflarımızı korumak bizim en asli görevlerimiz. Vatandaşlarımız şehir dışından gelen seyyar satıcılardan kesinlikle alışveriş yapmasınlar. Seyyar satıcıları gördükleri yerde belediyeye şikâyette bulunsunlar. Kendi esnafımızı korumak için seyyar satıcılarla mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: ZABITA POLİSTEN DİLENCİ DENETİMİ