ZABITA MARKETLERİ DENETLEDİ

Gazipaşa’da Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçemizde faaliyet gösteren marketlerde etiket ve kasa fiyatlarını denetledi.

GÜNCEL 28.12.2022 09:03:00 0
ZABITA MARKETLERİ DENETLEDİ

Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünleri vatandaşa satan 5 işletmeye cezai işlem uygulandı.

GAZİPAŞA Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik etiket ve kasa fiyatlarını kontrol etti. Başta gıda ürünleri olmak üzere halkın her alanda sağlıklı ve kaliteli hizmet alması amacıyla denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, marketlerde denetim yaptı. Zincir marketler başta olmak üzere satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, ürünlerin etiketleriyle ve kasa fiyatlarını kontrol etti. Denetimlerde, son kullanma tarihi geçmesine rağmen raflardan indirilmeyen ürünleri vatandaşa satan 5 işletmeye cezai işlem uygulandı. Zabıta ekipleri, son kullanma tarihleri geçmiş ürünlere el koyarak imha etti.

DENETİMLER TİTİZLİKLE DEVAM EDİYOR

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın daha uygun, sağlıklı ve güvenilir bir ortamda gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilmeleri için denetimlerini sürdürüyor. Ekiplerimiz ilçemizdeki bütün marketlerde, hijyenik şartlar, kasa ile fiyat etiketi arasındaki farklar ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimlerine titizlikle devam ediyor” şeklinde konuştu. 

HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Gazipaşa halkının sağlığıyla oynanmasına hiçbir şekilde müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Gazipaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Uysal, “Ekiplerimiz ilçe halkımızın sağlıklı ve temiz gıdalarla beslenmeleri için gece-gündüz demeden denetimlerini sürdürüyor. Bütün işletmelerden sattıkları ürünlerin son kullanma tarihine, hijyen kurallarına ve fiyat uygulamalarına dikkat etmelerini istiyoruz. Bu konuda tüketicilere de büyük görev düşmektedir. Tüketiciler ne kadar seçici ve duyarlı olurlarsa art niyetli kişilerin sayısı da o kadar azalacaktır. Hemşehrilerimizden isteğimiz, alışverişlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol etmeleri ve tarihi geçmiş ürünleri ilgili yerlere bildirmeleridir. İnsan sağlığına uygun üretim yapmayan yerleri, sahte veya son kullanma tarihi geçmiş ürün satan marketleri, bakkalları vatandaşlarımızın bizlere ihbar etmelerini istiyoruz. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 


Anahtar Kelimeler: ZABITA MARKETLERİ DENETLEDİ