Tarih: 18.07.2024 09:30

YÜZLERCE TAPUNUN İPTALİ GÜNDEMDE

Facebook Twitter Linked-in

GAZİPAŞA’DA Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşen usulsüz işlemlere ilişkin yapılan soruşturma kapsamında aralarında Gazipaşa eski Tapu Müdürü Z.Ç’nin de bulunduğu H.D., H.Y., M.T. ve G.B.,  hazine arazilerinin kiralanması ve satışına rüşvet bulaştığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ise Milli Emlak eski şefi A.Ö. ve harita mühendisi A.U., “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma” suçlarına karıştığı gerekçesiyle tutuklandı.
 

300’E YAKIN PARSELİN TAPULARI İPTAL EDİLECEK
Gazipaşa gündemine bomba gibi düşen olaylarla ilgili soruşturma ve incelemeler devam ederken, her iki doysa ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle incelenen iki dosyanın birleştirilmesi kararlaştırıldı. Yapılan incelemeler neticesinde hem Tapu Müdürlüğü hem de Milli Emlak’ta gerçekleşen usulsüz işlemlerle satılan 300’e yakın parsel tespit edilirken, bu parseller için alınan tapuların iptali gündeme geldi. Rüşvet, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanarak satışı yapılan, aralarında Pazarcı Mahallesi’nde de bulunan toplamda 300’e yakın parselin tapuları iptal edileceği öğrenildi. 


“İŞİN İÇİNDE BAŞKA KİMLER VAR?”
Gazipaşa’da görev yaparken, yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışılan isimlerin başında gelen eski Tapu Müdürü Z.Ç. ve eski Milli Emlak Şefi A. Ö.’nün rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanarak başka kim ya da kimlere kolaylık sağladığı da merak ediliyor. Gazipaşa’da yaşayan ve olaydan haberdar olan her birey, “İşin içinde başka kimler var?”, “Bilirkişiler ve muhtarlar bu olayın neresinde?” sorularını merak ediyor.


“MAŞALARI KİM YA DA KİMLER TUTUYOR”
Gazipaşa’da infial yaratan yolsuzluk olaylarında merak edilen sadece bunlarla sınırlı değil. Gazipaşa kamuoyu, “Gazipaşa Milli Emlak Şefliğinde yaşanan usulsüz satış ve kiralamalar ile Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşen rüşvet ve usulsüz işlemlerin nere kadar uzanacağı da merak edilenler arasında. Gazipaşa kamuoyu, “Yolsuzluklar, Gazipaşalı siyasilere bulaşır mı? Olaylar; Ankara’ya, Meclis’e kadar sıçrar mı?”, “Z.Ç. ve A.Ö.’ye aracılık yapan başka kişi ya da kişiler var mı?”, “Bu olayda maşaları kim ya da kimler tutuyor?” soruları da cevabını arıyor.


ORMAN’A SIÇRAR MI?
Öte yandan, Tapu Müdürlüğü’nde ve Milli Emlak’ta yaşanan olayların, devletin diğer kurumlarına da sıçrayıp sıçramayacağı merak konusu oldu. Orman örtüsüyle kaplı hazine arazileriyle ilgili Milli Emlak ile Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü arasında resmi yazışmaların yapıldığı biliniyor. Milli Emlak, Orman’ın olumsuz yazısına rağmen Milli Emlak tarafından kaç arazide işlem yapıldı, kimlere kolaylık sağlandı, kimlere tapu verildi? Tüm bu sorular da cevaplarını bekliyor. >Selçuk ÖZTÜRK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —