YÜKSEL’E BABA OCAĞINDA TAM DESTEK

.

SİYASET 28.02.2024 09:12:00 0
YÜKSEL’E BABA OCAĞINDA TAM DESTEK

Seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarının startını baba ocağı Beyrebucak Mahallesi’nden veren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, mahalle sakinleri tarafından coşkuyla karşılandı. Yüksel, tespitleri ve vaatleriyle komşularından tam not aldı.


GAZİPAŞA’DA Belediye Başkanlığı aday adaylığı açıklandığı günden bu güne ilçede uzun bir süredir 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçim hazırlıklarını sürdüren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, geçmiş siyasi tecrübelerinden de faydalanıp hazırladığı program çerçevesinde saha ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. İYİ Partili Yüksel; İYİ Parti İçe Başkanı Yunus Görgülü, yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ve adaylarıyla birlikte ilk mahalle toplantısını Beyrebucak Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Baba ocağında kalabalık ve coşkulu bir topluluk tarafından karşılanan Yüksel, köylülerine yapacağı projelerden ve hedeflerinden bahsetti. Toplantıya katılan vatandaşların istek ve şikayetlerini not alıp, sıkıntıların çözülmesi için söz veren Yüksel, Beyrebucak halkından destek istedi. Yüksel tespitleri ve vaatleriyle komşularından tam not aldı.


“DÜN GELMEDİM, YARIN GİTMEYECEĞİM”
Mahalle sakinlerine hitap eden tecrübeli siyasetçi, Beyrebucak’ta doğup büyüdüğünü ve ekmeğini Gazipaşa’da kazandığını vurguladı. Her zaman bu ilçede yaşayacağını belirten Yüksel, “Bu seçimler bitecek. Seçimi kazansak da kaybetsek de biz Cumhuriyet Meydanı’nda sizlerle karşı karşıya geleceğiz. Birileri dün buraya geldi, yarın burada yaşamayacak ama ben bu topraklarda yaşamaya devam edeceğim” dedi.


“ÇOCUKLARIMIZ İLÇE DIŞINA GİTMEYECEK”
Yaklaşık 30 yıla yakın bir süredir siyasetin içinde olduğunu belirten Yüksel, Gazipaşa’nın mahalle mahalle bütün sorunlarını bildiğini söyledi. Siyasi hayıtının son 5 yılını Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak geçirdiğini dile getiren Yüksel, “Bu 5 yıllık Belediye meclisi üyeliği sürecinde gördüm ki Gazipaşa’mızın çok eksiği var. Diğer ilçeler özel idare döneminde çözmüş olduğu problemleri biz ilçe olarak hala çözemedik. Büyükşehir’in uhdesinde olan gurup yolları hala tamamlanmamış, ilçe belediyesine bırakılmış olan mahalle aralarındaki yollarımız, sosyal donatı alanlarımız hepsi eksik. Ciddi bir efor sarf etmemiz gerekiyor. Gazipaşa’nın kaynaklarını doğru kullanarak yeni bir şehir yaratma mecburiyetimiz var” diye konuştu.


“OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”
Köylülerine projelerini anlatan Yüksel, “1 Nisan’da hangi sorunu nasıl çözeceğimiz ile ilgili planlarımız hazır. Gazipaşa’nın sorunları çok, kaynakları kıt, bunları da biliyoruz. Biz bu sıkıntıları bilerek yola çıktık. Yarın ‘belediyenin borcu vardı, belediyenin sıkıntıları vardı.’ Biz bu bahanelere sığınmadan kaynağı da yaratmayı biliyoruz, çözümü de biliyoruz. Ciddi bir imar problemi var. Gazipaşa imar problemlerini biz bitirmez isek Gazipaşa Belediyesi’ne kaynak yaratmamız mümkün değil. Gazipaşa Belediyesi’nin çarşı merkezinin ciddi bir otopark problemi var. Çok acil bunu çözmemiz lazım. Şehir merkezinde 2-3 tur atıp araç parkı bulmakta zorlanıyoruz” dedi.
 

“BELEDİYE HİZMET BİNASINI BİZ YAPACAĞIZ”
“Gazipaşa Belediyesi1960’lı yıllarda yapılmış köhne bir belediye binasında hizmet vermeye çalışıyor” diyerek sözlerini sürdüren Yüksel, “Bu Gazipaşa’ya yakışmıyor arkadaşlar. İlk geldiğimiz gün kazma vuracağız. Yeni bir hizmet binasını hayata geçirmek zorundayız. Kendi enerjisini üreten bir bina planladık. Orada çalışacak olan personeli de revize edeceğiz. Daha üretken, daha verimli bir personel yapısıyla çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 


“DÜĞÜN SALONLARI İLE GENÇLERE DESTEK OLACAĞIZ”
İYİ Parti Belediye Başkanı Adayı Yüksel, “Özellikle Beyrebucak gibi, Beyobası gibi, Kayalar gibi büyük merkez mahallelerimizde düğün yapacak alanlarımız yok. Buralarda ortak kullanılabilecek belli noktalarda hem bizim vatandaşımızın düğünlerini yapabileceği hem diğer aktiviteleri için kullanabileceği alanlar oluşturacağız” diye konuştu. 
 

PAZAR YERİ VE KENT MEYDANI
Gazipaşa’da ciddi bir pazar alanı sıkıntısı olduğunu ifade eden Yüksel, “Yeni pazar yerimizin imar planı bitiyor. 18 uygulaması kesinleştiği gün projesini çizdiğimiz çok amaçlı bir pazaryeri projemizi hayata geçireceğiz. Ciddi bir kent meydanı yapacağız. Gazipaşa’yı marka bir şehir yapmanın yollarından birisi de budur. Gazipaşa’nın kendine özgü büyük, ferah bir kent meydanına ihtiyacı var. Burada da güzel bir Atatürk büstü ile bunu da güçlendireceğiz. Bu kent meydanının altında iki kat otopark olacak. Belediye hizmet binamızın altında da yine vatandaşlarımızın kullanacağı iki kat aşağıda otoparklar olacaktır. Bunlar da Gazipaşa’ya nefes aldıracak” değerlendirmesinde bulundu. 
 

“TURİZMİN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”
Turizm ve spor alanında yapacağı çalışmalara açıklık getiren Yüksel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde encümen üyesiyim. Encümen üyesi olduğum dönemde turizm tesis alanlarının 18’ini ben kabul ettirdim. Takiplerini de ben yaptım. Şimdi önümüzdeki dönem turizm yatırımcılarının önünü açma adına diğer alt yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak durumundayız. Hazırda bekleyen yatırımcılar da var. Bunları hayata geçirdiğimiz zaman Gazipaşa’da sabahın 6’sında yollara düşen benim vatandaşım Alanya’ya çalışmaya gitmeyecek. Benim vatandaşım Gazipaşa’da yaratmış olduğumuz turizm istihdamında faydalanarak, yeni iş alanları yaratarak sabahın 6 bucağında alanlara, yollara dökülmek zorunda kalmayacak. Turizm tesis alanı içerisinde büyük bir spor kompleksi yaptıracağız. Bu da maliyeti çok olmayan ama ciddi geliri olan bir projemiz” dedi. 


“ÇİFTÇİMİZ SAHİPSİZ KALMAYACAK”
İlçemiz çiftçilerinin her zaman yanında olacaklarına dikkat çeken Yüksel, “Gazipaşa bir tarım kenti. Tarım kenti olmaya da devam edecek. Biz belediye olarak tarım benim işim değil demeyeceğiz. Tarım tam da bir yerel yönetim ve bir belediye başkanının asli sorumluluğunda olan bir organizasyon işidir. Bugün benim çiftçimizin ürettiği ürünler Manavgat’ta daha ucuza gidiyor. Anamur’dan daha aşağı fiyatlarla benim çiftçimizin ürünleri satıyor. Burası tropik meyvelerin ana üretim merkezi. Biz burada da tarımda da bir marka kent yaratma mecburiyetimiz var. Bunu yapacak güçteyiz. Belediye olarak ben elimi taşın altına koyacağım bu yetkiyi aldığım gün. Ne yapacağız? Bir kere Gazipaşa Belediyesi’nde bir Tarım Şube Müdürlüğü tesis edeceğiz. Toptancı haline de bir çekidüzen vereceğiz. Bu şekliyle başıboş bir yapı benim çiftçimize zarar veriyor” ifadelerini kullandı.  


“KİMSE KAYNAĞIMIZA DOKUNAMAZ”
“Gazipaşa Belediyesi’ne gelecek olan merkezi bütçeden gelecek olan para aynıdır” diyen Yüksel, “Bu sizin partiniz iktidar olsa da muhalefette olsalar nerede olursa olsun hiç kimse sizin bu kaynağınız dokunamaz. Diyorlar ki yerel belediyeler iktidar tarafında olursa daha çok hizmet üretilir. Hiç öyle bir şey yok. Siz belediye başkanı olarak çalışırsanız, proje üretirseniz, kaynaklarınızı doğru kullanırsanız, iktidar belediyesi olmanın önüne geçecek çalışmaları yapabilirsiniz” açıklamalarında bulundu. 


“9 MAHALLEMİZİN YERLEŞİM ALANI YOK”
Gazipaşa’da Beyrebucak Mahallesi’nin de içinde yer aldığı 9 tane mahallenin çok ciddi bir problemleri olduğuna vurgu yapan Yüksel, “Belki sizler bunların farkında bile değilsiniz. 2012 yılında Gazipaşa Belediye Meclisinde bir karar alınır. Bu kararla mücavir saha olan yerlerin yerleşim alanı olması kararı alındı. Bu karar eksik alındı. 2014 yılında Antalya’da Tarım Bölge Müdürlüğü, Tarım Bakanlığının temsilciliği bu yerleşim alanı kararına dava açtı. Bu dava yaklaşık bir yıl önce bitti ve davayı Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı adına kazandı. 9 tane mahallemizin şuan yerleşim alanı yok. Ben Belediye Başkanımıza yalvardım, 1 yıldır yalvarıyorum. Çok acil bu problemi çözelim. Gidelim Tarım İl Müdürüyle görüşelim. Gerekirse Tarım Bakanlığıyla görüşelim. Ama mevcut belediye Başkanımız bununla ilgili kılını kıpırdatmadı. Ben bireysel olarak Tarım İl Müdürüne gittim. Tarım İl Müdürlüğü çok fazla prosedür koydu önümüze. Yerleşim alanı problemini çözemez isek hiçbiriniz aile arasında arazilerinizi bölüşemeyeceksiniz, ev yapamayacaksınız arkadaşlar. Şu an hiçbiriniz yasal statü içerisinde ev yapma şansınız yok. Kimse bunun derdiyle ilgilenmiyor. 1 yıldır çırpınıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesinde İmar Daire Başkanı ile bunun kavgasını verdik. Biz bu davayı neden kaybetmişiz biliyor musunuz? Gazipaşa Belediyesi’nin savunma yapmamasından dolayı kaybetmişiz. Böyle bir aymazlık olabilir mi? Buraya belediye başkan adayı olarak gelen arkadaşlara sorun bu konudan haberleri var mıdır? Ben biliyorum ki hiçbirisinin böyle bir derdi de yok. Çünkü bunlar Gazipaşa’ya dün geldiler, yarın gidecekler. Ama ben buradayım arkadaşlar. Sizlerin dertleriyle dertlenmek zorundayım” dedi. 


“KAPIM SİZE HER ZAMAN AÇIK OLACAK”
İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, açıklamasını şu cümlelerle tamamladı: “Rahmetli annemin evine gecenin 1’inde, gecenin 2’sinde, 3’ünde nasıl geldiyseniz, belediye başkanlığımda da benim kapımı öyle çalacaksınız. Size de bu sözü veriyorum. Tekrar katıldığınız için teşekkür ediyorum.” >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YÜKSEL’ OCAĞINDA DESTEK