YÜKSEL’DEN AFİŞ TEPKİSİ

.

SİYASET 13.02.2024 09:26:00 0
YÜKSEL’DEN AFİŞ TEPKİSİ

İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Yüksel, Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nin dışına asılan Muhittin Böcek ve Mehmet Ali Yılmaz’a ait seçim afişlerine tepki gösterdi. Rahatsızlığını Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e de bildiren Yüksel, afişler hakkında gerekli mercilere şikayette bulundu. 


KANUNLARLA yasaklanmış olmasına rağmen, kamu-kurum binalarına asılan seçim afişleri tepki çekiyor. Seçim yaklaşırken, kamusal alanlarının propaganda alanı olarak kullanıldığı yönündeki şikayetler yoğunlaştı. Sosyal medyada ardı ardına yayınlanan fotoğraflarda yurdun farklı noktalarında kimi zaman cami minaresinde, kimi zaman okul ya da hastane duvarında görülen seçim afişlerine gelen tepkiler, Gazipaşa’da da yaşandı. Mülkiyeti Gazipaşa Belediyesi’ne ait olan Belediye İş Hanı’nda bulunan Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nin dışına asılan Muhittin Böcek ve Mehmet Ali Yılmaz’a ait seçim afişleri, İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Yüksel’in tepkisini çekti. 


“BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”
Gazipaşa’da 25 yıldır siyaset yaptığını dile getiren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Yüksel, bugüne kadar daha önceki seçimlerde hiçbir aday ya da adaylar tarafından Belediye Kültür Merkezi’nin propaganda aracı olarak kullanılmadığını söyledi. Kullanım hakkı Gazipaşa Belediyesi’ne ait olan Gazipaşa Belediye Kültür Merkezi’nin kamuya ait kamusal alan olduğunu dile getiren Yüksel, “Burası geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Ahmet Büyükakça tarafından inşa edilen bir iş merkezi. İş merkezi içinde yıllardır Kültür Merkezi olarak kullanılan alanın dışı propaganda alanına çevrilmiş. Kamuya ait kamusal alanlara seçim afişi asılması yasak. 


“AFİŞLERİN KAMUSAL ALANA ASILMAMASI GEREKİYOR”
Bunu bilmelerine rağmen böyle bir tavır sergilemelerinin altında art niyet ararız. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Muhittin Böcek’e rahatsızlığımı dile getirdim. Başkanım da bu konuda rahatsız oldu. Ayrıca konuyla ilgili gerekli mercilere şikayetlerimi de yaptım. Seçimlerle ilgili kanunlar ortada, hal böyleyken böyle bir tavır takınılması, kanunların yok sayılması bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Her aday seçimlere eşit şartlarda girmek ister, belediye yönetimi CHP’de diye bu şekilde afişlerin kamusal alana asılmaması gerekiyor” dedi. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: YÜKSEL’ TEPKİSİ