YÜKSEL İDDİALI GELİYOR

.

SİYASET 12.01.2024 08:45:00 0
YÜKSEL İDDİALI GELİYOR

31 Mart seçimlerinde her bireyin oyuna talip olduğunu dile getiren İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, “Şu an için seçimi almamamız için hiçbir neden yok çünkü bütün şartlar bizim lehimize gelişti. Alacağız ve kararlıyız” dedi. 


İYİ PARTİ Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yüksel, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin de gündeme geldiği yemekte, seçime yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. Cebeli Seyirtepe Restaurant’ta düzenlenen yemekte Yüksel’e İYİ Parti İlçe Başkanı Yunus Görgülü de eşlik etti. Yüksel, gazetecilerin gününü kutlayarak başladığı konuşmasında “Ne zorluklar altında çalıştığınızı en iyi sizler biliyorsunuz. Zira biz bu mesleğin ne kadar ehemmiyetli olduğunu biliyoruz. Biz de sahada aynı yükü sizlerle paylaşıyoruz. Bizim yaptığımız icraatlar olsun, yapamadığımız işler olsun hep birlikte istişareler edip, artımızı eksimizi sizlerin sayesinde görüyoruz” ifadelerini kullandı.


“CUMARTESİ ADAYLIĞIM AÇIKLANACAK”
31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’nin de konuşulduğu yemekte Yüksel, seçime yönelik iddialı açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü adaylığının açıklanacağını belirten İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Cumartesi saat 12.00 gibi Gazipaşa’ya gelecek ve adaylığımı açıklayacak. Adaylığımın resmi açıklanma süresi bitecek ve sahada yoğun bir şekilde çalışmaya başlayacağım.” dedi.
 

“TOPYEKÜN SAHAYA İNECEĞİZ”
Seçim çalışmaları kapsamında partisinde seçim komitelerini oluşturduğunu dile getiren Mehmet Yüksel, “Mahalle temsilciliklerimizi aktif hale getirdik. Topyekün sahaya ineceğiz. Adayların hepsi belli olduktan sonra sahada farklı bir atmosfer oluşacak. Seçmen, ideolojik olarak yakın olduğu partilerden ziyade adaylara ve kadrolara oy verecektir.” şeklinde konuştu.
 

“YEREL SEÇİMİN RUHU BAŞKADIR”
Yüksel, açıklamasının devamında ise şöyle konuştu: “Yerel seçimin ruhu başkadır ve bu birebir adaylarla kadrolarla alakalıdır. Bir tarafta Cumhur İttifakı, ittifakını sürdürüyor, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı kim olacak onu bekliyoruz. Diğer partilerden aday çıkan olur mu bakacağız. Seçimde iddialıyız. Sonuç olarak seçimi alacağız Allah’ın izniyle. Bizim istediğimiz bütün siyasi şartlar bize göre oluştu ve seçimden galip çıkmamamız için bir neden yok. Bundan sonraki süreçte sahada biraz daha etkin çalışacağız.”
 

“25 YILDIR AKTİF SİYASETİN İÇİNDEYİM”
“25 yıla yakın bir süredir siyasetin içinde olmamdan dolayı beni tanımayan kişi yok denecek kadar az” diyen Yüksel, “Bu anlamda da bir avantajım olacak. Bu seçim farklı bir seçim olacak ve ana ögelerinden birisi biz olacağız. Merkez seçmeni üzerinden duruma bakılırsa başka bir durum oluşur ama bütün Gazipaşa belediye başkanı için oy kullanacak. Seçimleri meclis listemizde oluşturduğumuz vakit, tablonun bize kaydığını hep beraber göreceğiz. Bazen hesaplar da tutmayabilir ama şu an sahadaki sürecin böyle olacağını öngörüyoruz. Olağanüstü şartlar gelişebilir bunların da hesaplarını yapıyoruz. Şu an için çok kolay olmayabilir; bir tarafta iktidarda olan bir parti var ve belediyenin gücünü seçmen üzerinden kullanacaktır, diğer tarafta da genel iktidar olan bir siyasi parti var biz bunlarla yarışacağız. Her şeyi kendi gücümüzle yapacağız. Şu an için seçimi almamamız için hiçbir neden yok çünkü bütün şartlar bizim lehimize gelişti. Alacağız ve kararlıyız.” ifadelerini kullandı.
 

“TECRÜBELİYİM VE İDİALIYIM”
Yüksel, önceki dönem yerel seçim kritiğini yaptığını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Önceki dönem yerel seçimde CHP seçmeni yapısını daha iyi gördük ve CHP oylarında katkımız yadsınamaz. Ben CHP seçmeninden ciddi şekilde oy alabileceğimi düşünüyorum. Şu an CHP’nin birtakım sıkıntıları da var. Biz her türlü seçmenden oy alabileceğiz. Her partini seçmeninden oy alacağız. Adayların öncelikle toplum tarafından bir kabul görmüşlüğü olmalı. Elimizdeki değerleri öyle bir kullanmalıyız ki ilçemizi en üst seviyeye çıkarmalıyız. Şehirler canlıdır ve onları nasıl şekillendirirseniz o şekli alır. Doğru şekil verildiği takdirde yaşanılabilir bir kent ortaya çıkar. Bizim de bunun yapmamız lazım ve imar sorununu çözmemiz gerekiyor. Trafik problemine neden olan park sorununu çözmemiz lazım. Sıkıntı çok fazla. Sadece planlama yapmak yetmiyor devletin diğer kurumlarıyla da koordineli çalışabilmek lazım. En büyük eksikliklerden birisi de istişaredir. İstişare kültürünü geliştirmemiz lazım. Belediye meclis üyesi olarak her şeyi gördüm ve daha “iyi nasıl oluruz”u gördüm. 5 yıldır bu anlamda tecrübeliyim ve çalışmalarım oldu bu anlamda oldukça tecrübeliyim ve iddialıyım.” >Aysel YILDIZ


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27