YÜKSEL EZBER BOZDU

YÜKSEL EZBER BOZDU

.

İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mehmet Yüksel, dün Cumhuriyet Meydanı’nda dev bir miting yaptı. Meydanı dolduran yaklaşık binlerce kişi önünde yakasında bulunan parti rozetini çıkarıp İlçe Başkanı Görgülü’ye teslim eden Yüksel, “5 yıl boyunca bu rozeti yakama takmayacağım. Bir siyasi kimliğim olmayacak” sözleriyle ayakta alkışlandı.


YARIN gerçekleştirilecek yerel seçimin çalışmalarını düzenlediği mitingle taçlandıran İYİ Parti Gazipaşa Belediye Başkanı Adayı Mehmet Yüksel, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlarla buluşup, iftar yaptı. Saat 17.00’da başlayan mitinge Mehter Takımı eşliğinde gelen Yüksel, alanı dolduran binlerce davetliyle tek tek selamlaştı. Yoğun sevgi gösterisiyle karşılanan Yüksel’in, sahneden yaptığı konuşma dakikalarca ayakta alkışlandı. Meydana bakınca Gazipaşa’nın kararını verdiğini söyleyen Yüksel, açıklamalarında rakiplerine yüklendi. 


“YILMAZ HER ŞEYİ BEN BİLİRİM DEDİ”
CHP’li Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’a geçmiş seçimde Millet İttifakı bileşeni olarak destek verdiğini ancak Yılmaz’ın bu fırsatı değerlendiremediğini belirten Yüksel, “Gazipaşa’nın yararına olacağını düşündüğümüz bu ittifak ne yazık ki kötü sonuçlandı. Yılmaz meclise ne getirdiyse onayladık, borçlanma istedi verdik. Hiçbir desteğimizi esirgemedik. Sayın Başkan ‘her şeyi ben bilirim’ dedi. Kimseyi dinlemedi. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yaptık ama kendisi üzerine düşeni yapmadı. Biz o gün yapamadıklarımızı bugün yapmak için karşınızdayız. Bizim şahsiyetlerle işimiz yok. Şu bir gerçek ki; kendisi iyi bir siyasetçi, iyi bir başkan olamadı. Yılmaz’ın seçimi kazanma hırsı Gazipaşa’nın önüne geçti. Gazipaşa Belediyesi’ni kazanmak uğruna belli guruplara ipotek etti. CHP’li kardeşlerimin bunlardan rahatsız olduğunu biliyorum. Bu odaklara asla fırsat vermeyeceğim” dedi. 


GAZİPAŞA’YA TARİHİ ÇAĞRI
Gazipaşa’nın çevresine odaklanmış bir sürü karmaşık yapı olduğuna vurgu yapan Yüksel, bunlara müsaade etmeyeceğini söyledi. Yüksel, “Gazipaşa’mızın çevresinde dolaşan bu karanlık güçlerle tek başıma kalsam bile mücadeleme devam edeceğim. Sizlerin de bu yapılara geçit vermemenizi önemle rica ediyorum. Bizden öyle korktular ki ne olduğu belli olmayan sitelere haberler yaptırmaya başladılar. Neymiş Mehmet Yüksel yuvaya dönecekmiş. Hadi oradan be! Bizim sokak yapılarına karşı nasıl direndiğimizi, elimizin tersiyle nasıl ittiğimizi Gazipaşa çok iyi biliyor” diye konuştu.


“PROJENİN ALTINDAN YALAN ÇIKTI”
Cumhur İttifakı Adayı Mustafa Aksoy’un Gazipaşa halkının önüne koyduğu somut bir tek proje olmadığını söyleyen Yüksel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu millet için hazırladığın bir tek proje yok. Alo Bakan ile proje çıkar mı diye baktık. Çıka çıka yalan çıktı, hayal çıktı, sahtekarlık çıktı. 77 projeden bahsediliyor, 1 tane ayağı yere basan proje göremedim. Başka yerlerden çalıntı fotoğraflara mı layık Gazipaşa?


“VALİZLERİ HAZIR GİDECEKLER”
Bu bir genel seçim değil, sevgili AK Partili, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerim. Sonuç ne olursa olsun ben bu meydanda elimi belime koyar gezerim. Ama bizim rakiplerin valizleri hazır. Kaybettikleri gün birisi Antalya’ya, diğeri Ankara’ya gidecek. ‘Seçilirsem makam kapısını sökeceğim’ diyor. Öyle bir ihtimal yok da! Bu nedir ya? Hangi asırda yaşıyorsun sen? Makam odasının kapısını belki çıkarırsın ama giriş kapısındaki adamlarından zaten benim insanım senin yanına çıkamaz ki. 80’li yılların laflarıyla benim milletimi kandıramazsın. Olmadı Mustafa, olmuyor Mustafa.
 

“BU NASIL BİR LAF?”
Mustafa diyor ki, ‘belediye bir adam asmaz bir de para basmaz.’ Bu nasıl bir laf. Bu cümleye açıklama getirilmesini istiyorum. Bu cümleyi kafamıza yazalım Gazipaşa’m. Gazipaşa Belediyesi hukuk sistemi içerisinde çalışır. Herkese eşit çalışır. Sosyal belediyeciliğin örneğini vererek çalışır. Ne demek belediye bir para basmaz bir adam asmaz. Bu cümle her şeyi anlatıyor. 
 

“BUGÜNE KADAR NEDEN YAPMADIN?”
Hükümetin bakanlarıyla her fırsatta poz veren Mustafa, madem bu kadar gücün vardı, otoyol projesi Konaklı’da kaldı. Neden Gazipaşa’ya kadar getirtmedin. Gökçeler Barajı’nın sulama hattını il başkanıyken de yapabilirdin. Yaylaların tapu problemini çözebilirdin. Bunları yapman için Belediye Başkanı olmanı gerek yok. Bu işler böyle yarım kalırken sen Mahmutlar’a düğüne mi gittin Mustafa.”


ROZETİNİ ÇIKARDI
Yerel seçimlerin genel seçimlerden farklı olduğunu sözlerine ekleyen Yüksel, parti ayrımı gözetmeksizin herkese eşit mesafede olacağını söyledi. İYİ Parti İlçe Başkanı Yunus Görgülü’yü sahneye davet eden Yüksel, yakasında bulunan İYİ Parti rozetini çıkarttı. Yüksel, “5 yıl boyunca bu rozeti yakama takmayacağım. Bir siyasi kimliğim olmayacak” dedi.


Konuşmasının ardından dakikalarca ayakta alkışlanan Yüksel, en büyük destekçisi olan eşi Zerrin Yüksel’i sahneye çağırarak, “Seçim süresince eşim aynı zamanda siyasi danışmanlığımı yaptı. Kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu. Yüksel daha sonra meydanı dolduran kalabalıkla iftar yaptı. >Geylani TOPALOĞLU

 



Anahtar Kelimeler: YÜKSEL EZBER BOZDU