Tarih: 20.09.2024 03:56

YÖRÜK MUSTAFA’YI UNUTMADI TUNCEL’DEN ANMA MESAJI

Facebook Twitter Linked-in

Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, Gazipaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı “Yörük Mustafa” olarak bilinen Mustafa Şahin’in ölümünün birinci yıldönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Tuncel; Şahin’in Gazipaşa halkı ve esnafı için verdiği mücadeleyi, hizmetlerini ve ardında bıraktığı derin izlere değindi. 

 

“MUSTAFA ŞAHİN, ESNAFIN GERÇEK TEMSİLCİSİYDİ” 

Hasan Tuncel, Mustafa Şahin’in hayatı boyunca esnafa adanmış bir yaşam sürdüğünü vurguladı. “Mustafa Şahin, Gazipaşa’nın efsane başkanı olarak anılmayı sonuna kadar hak etti” diyen Tuncel, “Yalnızca bir yönetici değil, esnafımızın dertlerini dinleyen, sorunlarına çözüm bulan gerçek bir liderdi. Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca da hem Gazipaşa halkının hem de esnafın yararına büyük hizmetler gerçekleştirdi. Onun mücadelesi ve çalışmaları bugün bile bize ışık tutuyor” ifadelerini kullandı. 

 

“GAZİPAŞA HALKI VE ESNAFI İÇİN SAVAŞ VERDİ” 

Tuncel, Mustafa Şahin’in özellikle esnafa yönelik kredi destekleri, kooperatif çalışmalarındaki özverili tutumu ve ekonomik sıkıntılar karşısında esnafın yanında olma konusundaki kararlılığına değinerek, “Gazipaşa halkı ve esnafı için adeta bir savaş verdi. Her zaman esnafımızın yanında oldu, onların sorunlarını kendi sorunu gibi gördü. Gazipaşa’nın ekonomik kalkınması için büyük çaba sarf etti. Onun başkanlığı döneminde birçok esnaf ayakta kaldı, birçok girişimci cesaret buldu. Bu da Mustafa Şahin’in liderliğinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu. 

 

“ONUN MİRASINI YAŞATMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ” 

Hasan Tuncel, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Mustafa Şahin, bize esnafa hizmet etmenin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Onun izinden gitmeye ve bu mirası yaşatmaya kararlıyız. Efsane başkanımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mustafa Şahin’in anısı ve bıraktığı hizmetler her zaman bizimle yaşamaya devam edecek. Esnafımızın kalbindeki yeri asla doldurulamaz.”  >Selçuk ÖZTÜRK 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —