YOLSUZLUK OLAYINDA YENİ GELİŞME 697 PARSELE TEDBİR KONULDU

.

GÜNDEM 16.08.2024 08:59:00 0
YOLSUZLUK OLAYINDA YENİ GELİŞME  697 PARSELE TEDBİR KONULDU

Gazipaşa’da Milli Emlak ve Tapu Müdürlüğünde gerçekleşen yolsuzluk olaylarında usulsüz şekilde satışı yapılan 697 parsele Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tedbir konuldu. Söz konusu parselleri kullanan şahıslar, araziler üzerinde hiçbir işlem yapamayacak. 


GAZİPAŞA’DA, Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşen usulsüz işlemlere ilişkin yapılan soruşturma kapsamında aralarında Gazipaşa eski Tapu Müdürü Z.Ç’nin de bulunduğu H.D., H.Y., M.T. ve G.B. ile  hazine arazilerinin kiralanması ve satışına rüşvet bulaştığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ise Milli Emlak eski şefi A.Ö. ve harita mühendisi A.U., “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Rüşvet Almak, Rüşvet Vermek, Resmi Belgede Sahtecilik ve Görevi Kötüye Kullanma” suçlarına karıştığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. Gazipaşa gündemine bomba gibi düşen olaylarla ilgili soruşturma ve incelemeler devam ederken, yolsuzluk dosyasıyla ilgili yeni gelişmeler yaşandı.
 

697 PARSELE TEDBİR KONULDU
Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle incelenen iki dosya birleştirilmiş, yapılan incelemelerde ise devleti zarara uğratmak, dolandırmak ve kamu mallarına çökmek amacıyla kurulan bir örgütün varlığı ortaya çıkarılmıştı. Yine yapılan incelemeler neticesinde hem Tapu Müdürlüğü hem de Milli Emlak’ta gerçekleşen usulsüz işlemlerle satılan 700’e yakın parselin tapu iptalleri gündeme gelmişti. Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan inceleme sonucunda usulsüz şekilde satışı yapıldığı tespit edilen 697 parsele tedbir konuldu. Yaşanan gelişme sonucunda parselleri kullanan şahıslar, araziler üzerinde hiçbir işlem yapamayacak. Söz konusu tedbir kararlarının ardından arsa sahiplerine tebliğ gönderilmesi bekleniyor. 


“İŞİN İÇİNDE BAŞKA KİMLER VAR?”
Gazipaşa’da görev yaparken, yaptıkları ve yapmadıklarıyla tartışılan isimlerin başında gelen eski Tapu Müdürü Z.Ç. ve eski Milli Emlak Şefi A. Ö.’nün rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanarak başka kim ya da kimlere kolaylık sağladığı da merak ediliyor. Gazipaşa’da yaşayan ve olaydan haberdar olan her birey, “İşin içinde başka kimler var?”, “Bilirkişiler ve muhtarlar bu olayın neresinde?” sorularını merak ediyor.


“MAŞALARI KİM YA DA KİMLER TUTUYOR”
Gazipaşa’da infial yaratan yolsuzluk olaylarında merak edilen sadece bunlarla sınırlı değil. Gazipaşa kamuoyu, “Gazipaşa Milli Emlak Şefliğinde yaşanan usulsüz satış ve kiralamalar ile Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleşen rüşvet ve usulsüz işlemlerin nere kadar uzanacağı da merak edilenler arasında. Gazipaşa kamuoyu, “Yolsuzluklar, Gazipaşalı siyasilere bulaşır mı? Olaylar; Ankara’ya, Meclis’e kadar sıçrar mı?”, “Z.Ç. ve A.Ö.’ye aracılık yapan başka kişi ya da kişiler var mı?”, “Bu olayda maşaları kim ya da kimler tutuyor?” soruları da cevabını arıyor. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9774,49%0,17
  • DOLAR

    34,03% 0,01
  • EURO

    37,96% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2802,50% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4589,57% 0,00