YOLLARDA GÖRÜŞ AÇISINI DÜŞÜREN BİTKİLER KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

GAZİPAŞA’NIN kırsal mahallelerinden geçen yollarda çalı, bitki ve ağaç dallarının yol kenarlarını kapattığı ve sürücülerin görüş açısını düşürerek kazalara davetiye çıkarttığı belirtildi.

GÜNDEM 28.06.2024 10:59:00 0
YOLLARDA GÖRÜŞ AÇISINI DÜŞÜREN BİTKİLER KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Gazipaşa’da meydana gelen kazaların önünü geçilemiyor. Ekiplerin rutin gerçekleştirdiği denetimlere rağmen dikkatsizlik, kural ihlali, aşırı hız ve alkollü araç kullanmadan dolayı meydana gelen kazalar, ciddi sonuçlar ortaya çıkarırken, Gazipaşa’da sürücü ihlallerinin dışında gerçekleşen bazı durumlar da kazalara sebebiyet verebiliyor. Islanan zeminler, yola düşen çakıllar ve yol kenarlarında büyüyen çalı, bitki ve yollarla uzanan ağaç dalları da kazalara davetiye çıkarıyor. 


Özellikle kırsal mahallelerden geçen dar yollarda bitki ve ağaç dallarının yolu kısmen kapatması, sürücülerin görüş açısını düşürüyor. Buna örnek bir durumun Göçük ve Kırahmetler Mahallesi arasındaki yolda gerçekleştiğini dile getiren bir okuyucumuz, Göçük Mahallesi’ne bağlı Sümbüller mevkii ile Kırahmetler Mahallesi arasındaki yolda bitkilerin ve ağaçların yolda görüş açısını kapattığını söyledi. Yollarda görüş açısını kapatan bitki ve ağaç dallarının yoldan temizlenmesini isteyen vatandaş, yetkilileri göreve çağırdı. 


Öte yandan yolda çekilen görüntüler, yollardaki tehlikeyi gözler önüne serdi. >Selçuk ÖZTÜRK