"YOLDA ONLAR DA VARDI" TİYATROSEVERLERLE BULUŞTU

ADD Karaman Şubesi’nin Cumhuriyetin 100. yılına hazırladığı “Yolda Onlar Vardı” oyunu Gazipaşa’da seyircisiyle buluştu.

GÜNDEM 30.01.2024 09:58:00 0

Karaman Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) bünyesinde kurulan tiyatro ekibinin Cumhuriyetin 100. yılına özel hazırladığı “Yolda Onlar Vardı” adlı tiyatro oyunu, Gazipaşa Tarım, Kültür, Turizm, Eğitim ve Yardım Derneği’nin katkılarıyla Gazipaşa’da sahnelendi. Tiyatro oyununa ADD Karaman Şubesi Başkanı Ülkan Şanlıtürk, Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Aksoy, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ümmü Oğuz, kurum müdürleri ve çok sayıda tiyatro tutkunu katıldı.


KURTULUŞ ŞAVAŞI’NDA KADIN MÜCADELESİ ANLATILDI
Edebiyat öğretmeni tiyatro yazarı Hasan Büyükköse’nin yazdığı, sanat yönetmenliğini tiyatro sanatçısı Gökçen Tongut Aksoy’un yaptığı oyun, Cumartesi günü Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa Kültür Merkezi’nde seyircisiyle buluştu. Gazipaşalı tiyatroseverler tarafından büyük ilgi gören oyunda Kuva-i Milliye dönemindeki kadınların Kurtuluş Savaşı’nda verdikleri mücadele anlatıldı.


PLAKET TAKDİM EDİLDİ 
Oyun sonunda ise Gazipaşa Tarım Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Hüsnü Doğan, Cumhur İttifakı Gazipaşa Belediye Başkan Adayı Mustafa Aksoy ile birlikte ADD Karaman Şubesi Başkanı Ülkan Şanlıtürk’e teşekkür plaketi takdim ettiler.


Ardından açıklama yapan Şanlıtürk, “Sanatın ve bilimin gücüyle çıktığımız bu yolda çok güzel hikâyeler biriktirdik. Bu plaketi yönetmenimiz Gökçen Tongut Aksoy, yazarımız Hasan Büyükköse, esere can veren tüm oyuncularımız, desteğini esirgemeyen tüm tiyatroseverler, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Karaman adına alıyorum.” şeklinde konuştu. >Vildan RENDE


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27