YOLCULARIN UÇAK TEPKİSİ

Alanya Gazipaşa Havalimanı’ndan saat 05. 50’de kalkması planlanan Anadolu Jet’in Ankara seferini gerçekleştirecek uçağı, yolcuların uzun süren bekleyişinin ardından saat 15.41 itibariyle gerçekleştirildi.

GÜNCEL 22.07.2022 15:52:00 0
YOLCULARIN UÇAK TEPKİSİ

Yolcuların tepkisini çeken olay Gazipaşa Havalimanı’nda meydana geldi.  Havalimanında yaşanan olayı anlatan yolculardan İklim Aktivisti Gülbahar Akça, “Uçağımız sabah saat 05.50’deydi. Biz ilk olarak uygun bir saatte uçağa alındık. Ardından bize havanın rüzgarlı olduğu belirtildi. Tamı tamına 1 saat boyunca uçakta bekletildik. Ardından pandemi nedeniyle yolcular tepki gösterince uçaktan indirildik. Akabinde bizi bekleme salonuna aldılar. Bu sırada başka bir firmanın uçağı havalandı. Rüzgar nedeniyle uçamadığımız söylendi bize ama başka bir firmanın uçağı nasıl havalandı? Uçak personelinin belli bir uçuş süresi varmış ve onu tamamladıklarında uçamıyorlarmış. Saat 11.00 gibi ciddi bir tepki oluşunca bize dağılabileceğimizi, saat 14.30’da havalimanında olmamız gerektiği söylendi. Gidebilen gitti, gidemeyen saatlerdir burada bekledi. Saat 15.41 oldu ve biz uçağa yeni alınıyoruz. Henüz kapılar kapanmadı. Biz bilet iadesini istemeyelim diye uçağı sabahki saatinde kalkmış olarak göstermişler” dedi.

GAZİPAŞA HAVALİMANI’NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Konuya ilişkin Gazipaşa Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Her uçak firmasının rüzgar limiti kendisine özeldir. Bu nedenle bir uçak kalkabilirken diğer uçak kalkamayabilir. Ayrıca her kabin ekibinin çalışma süresi farklıdır. Bu süre dolunca kabin ekibinin de değişmesi gerekir. Bu da bir havacılık kuralıdır” ifadeleri kullanıldı.


Anahtar Kelimeler: YOLCULARIN TEPKİSİ