YOKSA BU DA MI YALAN?

.

GÜNDEM 14.08.2023 18:08:00 0
YOKSA BU DA MI YALAN?

Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik, temmuz ayında ilçeye kazandırılması beklenen ancak kurulumu hala yapılmayan MR cihazıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “MR eylül ayında hizmet vermeye başlayacak” sözleri ilçe halkı tarafından tepkiyle karşılandı.
SEÇİMLERDEN önce söz verilen ve ‘kurulumuna başlandı’ şeklinde lanse ettirilen Gazipaşa Devlet Hastanesine kazandırılması planlanan MR cihazıyla ilgili vatandaşın tepkileri sürüyor. 4 Mayıs 2023 tarihinde Dışişleri Bakanı olan Mevlüt Çavuşoğlu seçim çalışmaları kapsamında ilçeye yaptığı ziyaretlerde Gazipaşa Devlet Hastanesinin MR (Manyetik Rezonans) eksikliği hakkında yaptığı “Gazipaşa Devlet Hastanesi’nde de MR yokmuş, burası Kemer’den daha da büyük. Orası da bizim ilçemiz, burası da bizim ilçemiz; o zaman buraya da hemen bir MR koyalım. Önümüzdeki hafta bunu hallediyoruz, birileri gibi “Boş sözler verdi” dedirtmiyoruz. Gelecek hafta Elmalı ve Kemer’le beraber Gazipaşa’da da MR işlemi hallolacak” şeklinde açıklama yapmıştı.


MR BU KEZ DE EYLÜLE SARKTI


Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından,12 Mayıs’ta Gazipaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Çelik’in de sosyal medya hesabından yaptığı “Gazipaşa halkının taleplerini geri çevirmeyen Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun girişimleri ile Gazipaşa Devlet Hastanemize MR cihazı kurulmasıyla ilgili ilk adımı attık. Gazipaşa çok yakında MR cihazına kavuşacak. Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı olsun.” şeklindeki açıklaması ilçede sevinçle karşılanmıştı. 


VATANDAŞ TEPKİLİ


Seçimlerin ardından ayında ilçeye kazandırılması beklenen ancak aradan 3 ay geçmesine rağmen MR’ın hala faaliyete geçmemesi ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Dr. Adil Çelik’in yine 11 Ağustos’ta sosyal medya hesabından yaptığı “Sayın bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun desteği sonucu Gazipaşa Devlet Hastanesi olarak MR cihazı için protokolümüzü imzaladık. İnşallah Eylül ayı içinde İlk MR cihazımız ilçe halkımıza hizmet vermeye başlayacak. Sayın Bakanımıza, bölge milletvekillerimize ve emeği geçen herkese ilçem ve hastanem adına şükranlarımı sunuyorum. İlçemize hayırlı uğurlu olsun” paylaşımı, mayıs ayından bu yana her ay sözü verilen MR’ın, bir ay daha ileri atıldığını resmen duyurmuş oldu.   


“BU KAÇINCI YALAN?”


Daha önce gazetemizde çıkan haberlerin sosyal medya paylaşımlarına; “Bu kaçıncı yalan, aylardır bugün yarın, oldu olacak diye oyalıyorlar, nedense hiç inandırıcı gelmedi, madem ilçeye geldi neden kurulmuyor, yoksa yine seçim döneminde yapılan yatırımlardan gösterilip, o dönemde tanıtımını yapmak için mi bekletiyorlar?” şeklinde yorumlar yapılmasına sebep olmuştu. >Geylani TOPALOĞLU

 


Anahtar Kelimeler: YOKSA YALAN?