YİNE KOMBİ YİNE HACİZ

.

GÜNDEM 4.07.2024 09:30:00 0
YİNE KOMBİ YİNE HACİZ

Gazipaşa’da, aralarında Başkan Yılmaz’ın AUDİ marka makam aracıyla birlikte belediyeye ait 5 araca KOMBİ davası kapsamında yakalama kararı çıkartılırken, belediyenin girişimleri üzerine araçlardaki yakalama kararları şimdilik kaldırıldı.


GAZİPAŞA’DA, yıllardır bitmeyen KOMBİ davasıyla ilgili ilçe gündemini sarsacak yeni bir olay yaşandı. Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin’in avukatları, KOMBİ davası kapsamında bulunan bir dosyayla ilgili Gazipaşa Belediyesinin yaptığı istinaf başvurusunu temyize taşıdı. Konuyla ilgili Yargıtay 3. Hukuk Dairesinde görülen dava, 14 Şubat 2024 tarihinde saat 14.00’te yapıldı. İlk derece mahkemesi kararı ile birlikte Gazipaşa Belediyesi yararına verilen istinaf kararı ve Mesut Aytekin’in avukatları tarafından yapılan temyiz başvurularını tek tek inceleyen Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, Gazipaşa Belediyesi yararına karar veren Bölge Adliye Mahkemesinin kararını davacı Mesut Aytekin yararına bozdu.
 

HACİZ KAPIDA
Yargıtay tarafından alınan kararlar, Bölge İdare Mahkemesiyle birlikte davacı ve davalı taraflara tebliğ edildi. Pazartesi günü konuyla ilgili işlem başlatan Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin’in avukatları, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın 07 UC 838 plakalı AUDİ marka makam aracı ile belediyeye ait 5 araç hakkında Konya İcra Dairesinden yakalama kararı çıkarttı. Avukatları ile Gazipaşa’ya gelen Aytekin’in Gazipaşa Belediyesinin makam odasındaki koltuk takımları ve veznede bulunan nakit parayı haczetmek için işlem başlattığı, Gazipaşa Belediyesinin ise Gazipaşa İcra Dairesinden 1 gün izin aldığı öğrenildi. Araçlar hakkında başlatılan yakalama çalışmaları devam ederken, belediyenin araçlar üzerinde bulunan yakalama kararlarını kaldırttığı öğrenildi.


HACZE NEDEN OLAN BORÇ 18 MİLYON
Hacze neden olan borcun ise, 18 milyon TL’nin üzerinde olduğu öğrenildi.
 

ARAÇLAR SAKLANDI
Başkan Yılmaz’ın 07 UC 838 plakalı AUDİ marka makam aracı ile birlikte 07 UK 747, 07 UB 366, 07 UR 969 ve 07 UU 307 plakalı araçların belediye ekipleri tarafından 2 gün boyunca saklandığı belirtildi.


YAKALAMA KARARLARI KALDIRILDI
Yaşanan gelişmeler üzerine dün gün içinde girişimlerde bulunan Gazipaşa Belediyesi, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın 07 UC 838 plakalı AUDİ marka makam aracı ile birlikte 07 UK 747, 07 UB 366, 07 UR 969 ve 07 UU 307 plakalı araçlar üzerinde bulunduğu yakalama kararlarını kaldırttı.
 

KOMBİ DAVASI NEDİR?
Gazipaşa’nın Pazarcı Mahallesi, Selinus Sahili’nde bulunan Kombi Tatil Sitesi inşaatı, eski Belediye Başkanı Ali Güzel zamanında 5 katlı 16 blok olarak ruhsatlandırıldı. İnşaat daha sonra yine Ali Güzel zamanında mühürlenmiş, eski Belediye başkanlarından Bekir Akyol döneminde ise KOMBİ’nin tapu iptali için dava açılmıştı. Geçmiş dönem Belediye Başkanı Cemburak Özgenç döneminde de Kombi inşaatının yapıldığı arazinin tapu tescili belediye adına yapılmıştı. KOMBi’den daire satın alan vatandaşların itirazları üzerine Konya Asliye Hukuk Mahkemesi, vatandaşların mağdur olmasının sorumlusu olarak belediyeyi göstermiş, Yargıtay da kararı onamıştı. Alınan karar sonucunda, Gazipaşa Belediyesi milyonlarca liralık tazminat ödemeye mahkum edilmişti.
Sonrasında ise Gazipaşa Turizm Ticaret Limitet Şirketi ortağı Mesut Aytekin ile Gazipaşa Belediyesi arasında karşılık davalar devam etti. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27