YILMAZ’IN VAATLERİ PATLADI

.

SİYASET 19.01.2024 07:54:00 0
YILMAZ’IN VAATLERİ PATLADI

2019 yerel seçimleri öncesi Gazipaşa halkına birçok konuda vaatte bulunan ve seçimleri büyük umutlarla kazanan Belediye Başkanı Yılmaz’ın vaatleri boş çıktı. Açıkladığı projelerin büyük bir bölümünü gerçekleştiremeyen Yılmaz’ın 5 yılı, borç edebiyatı yapmakla geçti. 


GAZİPAŞA’DA, 2019 seçimleri öncesi “Yaşanabilir, Modern ve Aydınlık Bir Gazipaşa” sloganıyla seçim çalışmalarını sürdüren ve 2019 Mahalli İdareler Seçimleri’ni büyük bir umutla kazanan Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, hizmet ve verdiği sözler noktasında sınıfta kaldı. 2019-2024 yılları arasında yapmayı söz verdiği birçok vaadi havada kalan Başkan Yılmaz, hem partililerine hem Gazipaşa halkına hayal kırıklığı yaşattı. O dönemde hazırlattığı hizmet katalogu incelenen Yılmaz’ın, verdiği sözlerin birçoğunu gerçekleştiremediği görüldü. 


ARKEOLOJİ VE ETNOGRAFYA MÜZESİ SÖZÜ HAVADA KALDI
Gazipaşa’da görev yapan her belediye başkanı gibi otel ve turizm yatırımlarını ilçeye kazandırma sözü veren Yılmaz, hem otellerin yapımının önünü açacağını hem de kırsal ve yayla turizmini destekleyen projeleri hayata geçireceği sözünü vermişti. Gazipaşa’da, geçmiş dönemlerde olduğu gibi Mehmet Ali Yılmaz döneminde de turizm yatırımları noktasında somut bir gelişme yaşanmadı. 2019 seçimleri öncesi Gazipaşa halkına, “İlçemize arkeoloji ve etnografya müzesi yapacağız. İlçe dışındaki tarihi eserlerimizin Gazipaşa’ya getirilmesini sağlayacağız” sözünü veren Yılmaz, bu vaadini de gerçekleştiremedi. 


TARIMSAL ÜRÜN FABRİKASI KURACAKTI
Tarım, hayvancılık ve kooperatifleşme konularında da Gazipaşa halkına birçok vaatte bulunan Başkan Yılmaz, Gazipaşalı üreticilere ücretsiz tarım danışmanlığı hizmeti vereceğini, üreticilerin yaşadığı tarım ve pazarlama sıkıntılarını tanıtım ve pazarlama desteği ile çözeceği vaadinde bulunmuştu. Bunların yanında, Gazipaşa’ya tahlil laboratuarı açılmasına öncülük edeceği sözünü veren Yılmaz, çiftçilerin yaşadığı sulama suyu sorununa çözüm bulacağını vaat etmişti. İlçeye, tarım ürünlerinin işlenmesine yönelik turşu, meyve suyu, reçel fabrikası gibi işletmelerin kurulmasına öncülük edeceği sözü verilmişti. Yılmaz’ın açıkladığı bu projeler hayalden öteye gitmedi. 
Çekirdeksiz Nar’a alınan coğrafi işaret ile eşi için kurduğu Gazipaşa Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, gerçekleşen projeler arasında yerini aldı. 
 

GES PROJESİ 
Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Gazipaşa’da Güneş Enerji Santralleri (GES) kurup, Gazipaşa Belediyesi’nin enerji ihtiyacının bu santrallerden sağlanacağını, enerjinin bir kısmı ile üreticilere ücretsiz enerji verileceğini vaat etmişti. Bu vaadi de patlayan Yılmaz,  “Temiz Çevre, Sağlıklı Gelecek” sloganıyla Gazipaşa’nın doğasına sahip çıkacağını söylemişti. Dere kenarlarına bırakılan çöpleri ve atıkları temizlemekte zorlanan Gazipaşa Belediyesi,  kamu arazisini cemaate satıp, arazi içindeki ağaçları tapulu kesim adı altında katletti. 


TOPLU ULAŞIM SÖZÜ DE TUTULMADI
Gazipaşa halkına toplu ulaşım konusunda vaatte bulunan ve şehir içi ile kırsalda yaşanan toplu ulaşım sorununu çözme sözü veren Yılmaz, bu konuda da başarısız oldu. 
 

İÇME SUYU SÖZÜNÜ UNUTTU
Yılmaz’ın açıkladığı vaatler arasında yer alan bir detay dikkatlerden kaçmadı. Yakın zamanda gündeme getirdiğimiz Gazipaşa’daki asbestli su boruları hakkında, “Bu benim yetki alanımda değil, Büyükşehir’de” diyerek topu Büyükşehir’e atan Yılmaz’ın, 2019 seçimleri öncesinde verdiği; “Gazipaşa içme suyunda kış aylarında meydana gelen kirliliği çözeceğiz. Sugözü suyunun şehre geldiği, Çömlekuçan Deposu’na arıtma tesisi kurarak, sudaki kirlilik giderilecek” sözü de havada kaldı. 


BELEDİYE HİZMET BİNASINI YAPACAKTI
Başkan Yılmaz, “Yarışma projesi ile elde edilmiş, yeri hazır belediye hizmet binamızın inşaatını yaparak halkımızın hizmetine sunacağız” diye söz verdiği vaat de tutulamayan sözler arasında yerini aldı. 


SİNEMA AÇMA VAADİNDE DE BULUNDU
Belediye Başkanı Yılmaz, Gazipaşa’ya sinema açma vaadinde de bulundu. Bu da yetmedi, belediye tiyatrosunun kurulacağını belirtip, vatandaşlara kültür ve sanat alanında da sözler verdi. Yılmaz’ın 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde sinema da açılmadı, belediye tiyatrosu da kurulmadı. ,


“KALDIRIM VE YOLLAR ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN UYGUN HALE GETİRİLECEK” DEMİŞTİ
Kültür, yaşam, spor merkezleri kuracağız dediği Gazipaşa’nın farklı mahallelerinde park açılışı yapan Yılmaz; kaldırım ve yolların engelli vatandaşlarımız için uygun hale getirileceği sözünü de vermişti. İlçede otopark sorununu çözemeyen Yılmaz, kaldırımları gelişigüzel araç park edilen alanlar haline getirdi. Vurdumduymaz zabıt personellerinin ortaya koyduğu tavırlar nedeniyle, kaldırımlar ve yollar iş yeri sahipleri ve inşaat firmalarının işgallerine maruz kaldı. 


YAŞLI BAKIM MERKEZİ, HUZUR EVİ VE KREŞ AÇACAKTI
Gazipaşa’da, yaşlı bakım merkezi, huzur evi ve kreş gibi projeleri yapma sözü veren Yılmaz, geride bıraktığımız dönemde bu sözlerini de gerçekleştiremedi. 


ASFALT, BETON YOL, KALDIRIM, HALK BÜFE, PARK ÇALIŞMALARI
Rutin görevleri dışında büyük bir projeye imza atmakta zorlanan Mehmet Ali Yılmaz başkanlığındaki Gazipaşa Belediyesi, geride kalan 4 buçuk yılda Uluhendek ve Tropikal Park çalışmalarını tamamen sonlandıramadı. Şehir içi ve kırsal mahallelerde asfalt çalışması gerçekleştiren Yılmaz’ın, Selinus ve Koru’da açtığı Halk Büfe’ler akıllarda kaldı. 


BORÇ EDEBİYATI İLE BİR DÖNEM GERİDE KALDI
Belediye Başkanı seçildiği dönemlerde, “Gazipaşa kendi yağında kavrulur, biz bize yeteriz” diyerek ilçe halkına umut dağıtan Yılmaz, geride bıraktığımız dönemi borç edebiyatı yapmakla geçirdi. Hizmet noktasında sınıfta kalan Yılmaz’ın, son dönemde belediyeye aldığı personeller de tepki çekti.>Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YILMAZ’ VAATLERİ PATLADI