Tarih: 27.12.2023 09:46

YILMAZ ÖNSEÇİMİ REDDETTİ

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Başkanı Fahri Oğuz başkanlığında Gazipaşa’dan Belediye Başkan Aday Adayı olan 9 isimle dün akşam yapılan toplantıda ön seçim yapılarak adayın duyurulması yönündeki kararı, mevcut Başkan Mehmet Ali Yılmaz reddederek, tutanağı imzalamadan toplantıyı terk etti. 


31 MART 2024’TE yapılacak Mahalli İdareler Seçimi’ni başarıyla sonuçlandırmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday belirleme süreci devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Gazipaşa’da aday belirlemede önseçim yapılması kararını alan CHP Gazipaşa İlçe Yönetimi, alınan imzalı kararı önce CHP Antalya İl Başkanlığı’na ardından Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne göndermişti. 


TUTANAĞI İMZALAMADI
CHP Gazipaşa Belediye başkan adayının belirlenmesi için önemli bir adım olarak görülen ‘önseçimin’ yapılarak adayının duyurulması kararı, mevcut Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın tepkisine neden oldu. Geçtiğimiz gün akşam CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Fahri Oğuz Başkanlığı’nda CHP Gazipaşa Belediye Başkan Aday Adayları Cemburak Özgenç, Turan Gülcan, Ali Haydar Dikmen, Ali Kızılateş, Yavuz Çelik, Deniz Özdemir, Oya Çalık Başeğmez, Murat Özçelik ve Mehmet Ali Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda önseçim yapılarak başkan adayının belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Mevcut başkan ve başkan aday adayı Mehmet Ali Yılmaz ise kararı reddetti. 


TOPLANTIYI TERK ETTİ!
Toplantı ile ilgili yapılan tutanakta “Bizler aşağıda imzaları bulunan Gazipaşa Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday Adayları olarak bu metni hepimizin ortak görüşü doğrultusunda imza atmış bulunmaktayız. 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde aday belirleme yöntemi olarak gerek CHP Gazipaşa İlçe Yönetim Kurulumuzun 22.11.2023 tarihinde ‘oy birliğiyle’ almış olduğu belediye başkan adaylığı belirleme yöntemi olarak, ‘Üye Bazlı Temayül Yoklaması’ yapılması yönündeki kararına aynen katılmaktayız. CHP Gazipaşa İlçe Başkanlığımıza, Antalya İl Başkanlığımıza ve Genel Merkezimize saygılarımızla arz ederiz” ifadeleri yer aldı. 25 Aralık 2023 tarihli tutanağı diğer 8 aday adayı imzaladı, ancak Yılmaz; tutanağı imzalamadan toplantıyı terk etti.


“SÜRECİ KRİZSİZ ATLATMALIYIZ”
2019 yılında AK Parti’den geri kazanılan Gazipaşa Belediyesi’ni kaybetmemek için seçime doğru bir adayla gidilmesi gerektiğini savunan CHP tabanı ise CHP’den aday adayı olan 9 isim arasından en ideal adayın önseçimle belirleneceği inancını koruyor. Aksi halde Gazipaşa Belediye Başkan adaylığı başvurusu yapan diğer isimlere haksızlık olacağı ve süreci krizsiz atlatılması gerektiği vurgulanıyor. >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —