Tarih: 28.12.2023 09:25

YILMAZ, OKURLARIYLA BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Okul öncesi öğretmeni olan Nebile Yılmaz, aynı zamanda yazar olarak da kitap yazıyor. Nebile Yılmaz, kaleme aldığı ve üzerinde çalıştığı 3-6 yaş aralığına hitap eden “Uçurtma Müzesi” isimli kitabını çıkarmasının ardından okurlarıyla buluşmaya başladı. ‘Tamay’ isimli ana karakterin doğum gününde dedesinin ilginç hediyesiyle karşılaşmasını konu alan kitap, çocukların merak duygusunu besleyerek, hayal gücü ve yaratıcılığına katkı sunuyor.  Yaptığı açıklamada “Kitaplar başka dünyalara seyahat etmenin en güzel yollarından biridir” diyen Yılmaz, kitapların ve kitap okumanın önemine vurgu yaptı.


YILMAZ’DAN KİTAP VE OKUMA VURGUSU
Gazipaşa’da yazarlık alanında ismini duyuran ve kitapların önemini topluma duyurmak istediğini belirten Eğitimci/Yazar Nebile Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “İlk kitabım olan Uçurtma Müzesi isimli kitabıma gösterilen yoğun ilgi karşısında mutluyum. Bana güvenen, kitabıma sahip çıkan, çocuklarına okuyan ve okutan herkese teşekkür ederim. Kitaplar başka dünyalara seyahat etmenin en güzel yollarından biridir. Kitap okumak, küçük yaşlardan itibaren özellikle bebeklik dönemi ve erken çocukluk dönemi için çok önemli.  Ebeveynlerin yaş grubuna uygun olan nitelikli çocuk kitaplarına önem vermesini tavsiye ederim. Çünkü çocuğun düşünce gücü artacak, farklı konulara yönelmesine kapı aralayacak, yaratıcı yazarlık becerisi kazanacak, mizah anlayışı artacak ve en önemlisi de kelime hazinesi gelişecektir. Diğer bir önemli nokta da okuduğunu anlamaktır. Toplum alanında da kitapların önemini anlatmak ve okurların bunu anlaması en büyük gayelerimizden birisidir yazarlar olarak. Okuduğunu anlayan çocukların, diğer derslerde de akademik anlamda başarı sağlaması desteklenecektir. Sadece okullarda değil, evde de okumaları rutin haline getirdiğinizde çocuğunuzdaki değişimi siz de fark edeceksiniz. Bir kez daha gösterilen ilgi için teşekkür eder, kitaplarla dolu bir hayat dilerim.”


EĞİTİMCİ/YAZAR NEBİLE YILMAZ KİMDİR?
Gazipaşa doğumlu okul öncesi öğretmeni Nebile Yılmaz, 12 yıldır devlet okullarında çalışmış ve kendi alanında eserler bırakmıştır. İlk olarak 2008 yılında Kültür Ve Turizm Bakanlığından tescilli “Yaşanabilir Dünya” isimli çocuk şarkısı yazmıştır. 2020 yılında pandeminin başlamasıyla birlikte kapanmalar yaşanmış ancak Milli Eğitim Bakanlığına davet edilerek öğrenciler için geniş çaplı bir çalışmaya katılmıştır. Online platformda yer alan 365 Gün Oyun Komisyon’unda oyun yazarı olarak yer almıştır. “365 Gün Öykü” projesinde Yedek Tekerlek, Memleketim Nevşehir, Memleketim Denizli, Işık Saklanabilir Mi?, Ay Peşimi Bırakmıyor, Başka Ne Olur?, Temiz Deniz, Meraklı Yolculuk isimli 8 adet kitapta imzası bulunmaktadır. İlk bireysel kitabı, ‘Uçurtma Müzesi’, Kasım ayında okuyucularla buluştu. ‘Milli Eğitim Bakanlığının projesi olan Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Eğitimci/Yazar Nebile YILMAZ, gönüllü olarak okulları gezerek çocuklarla buluşuyor. Sözcük Özgürlüktür sloganıyla tüm öğrencilerle etkileşimli kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirmektedir. >Aysel YILDIZ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —