YILDIRIM'DAN HİZMET YAĞMURU

İSTİKLAL Mahalle Muhtarı Ali Yıldırım, göreve geldiği 2019’dan bu yana yeniden aday olduğu mahallesine yaptığı hizmetleri açıklayarak yeni dönemde de hizmet yolunda ilerleyeceklerini vurguladı.

GÜNDEM 29.03.2024 12:19:00 0
YILDIRIM

2019 Yerel Seçimlerinde rakiplerini yenerek İstiklal Mahallesi Muhtarı olan Ali Yıldırım, göreve geldiği günden bu yana ekibi ile birlikte mahallesi için gece-gündüz çalışarak, sorunları çözmek için adımlar attı. Yıldırım, 2019’dan bu yana yaptığı hizmetleri açıklayarak yeni dönemde muhtar seçildiği takdirde hedefleri doğrultusunda hizmet yolundan şaşmadan ilerleyeceklerini belirtti. İşte Yıldırım’ın 5 yıl içinde yaptığı hizmetler;


BOZUK YOLLAR YAPILDI
2019-2024 yılları arasında mahallede bozuk olan yollara asfalt, beton ve parke yapılarak mahalleliyi sağlıklı ve güvenli yollara kavuşturdu. Belediyeden alınan verilere göre ise; İstiklal Mahallesi’nde yapılan yol çalışmalarında 2020 yılında 180 m³, 2021 yılında 51 m³, 2022 yılında 105 m³, 2023 yılında 35 m³, 2024 yılında 41 m³ olmak üzere toplam 412 m³ (yaklaşık 5 bin 886 m²) beton döküldü. 
 

MASA SANDALYE SORUNUNU ÇÖZDÜ
2019 seçimlerinde daha seçimi kazanmadan 2 ay öncesi mahallesinin 1 tane masa sandalye yokken bir kısmını almıştı ve seçimi kazanması ile geri kalanını tamamlayıp mahallesine ücretsiz bir şekilde hizmet etmeye başladı. Mahalleliden masa ve sandalye için ücret talep etmeden yardımda bulunan Yıldırım, mahallelinin her koşulda yanında oldu.
 

HİZMETLERİ YAKINDAN TAKİP ETTİ
2020’de yıllardır bozuk olan İstiklal Mahallesinin yolları Gazipaşa Belediyesi tarafından yapılmaya başlanmasıyla birlikte insanlar artık bozuk olan yollardan kurtulmaya başlamıştı. Yıldırım, mahallesine yapılan hizmetlerin birebir takipçisi olup yakından takip etti. 2021-2022 yılları arasında Gazipaşa Belediyesi ile koordineli bir şekilde İstiklal Mahallesine çocukların ve ailelerin güzel bir şekilde vakit geçirebilmeleri için Yamanlar Caddesine ve M. Fahri Leylek caddesine mahallemize yakışır 2 adet modern çocuk parkı yapılarak mahallelinin hizmete sunuldu.
 

MODERN CAMİ İÇİN ADIM ATTI
2012 Yılında Eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç tarafından İstiklal Mahallesine kazandırılan İstiklal Camisi arsasına mahalle ve ilçeye yakışan güzel bir cami için İlçe Müftülüğü ile beraber koordineli bir şekilde çalışmaya başladı. Cami yapımı için hazırlanan ruhsatın ise onay aşamasında olduğu bildirildi.


KANALİZASYON SORUNUNU ÇÖZDÜ
2023 yılında 30 yılı aşkın bir süredir Akalan İlköğretim Okulu’nun kanalizasyon sorunu, Muhtar Yıldırım zamanında çözüldü. Yıldırım, okul kanalizasyon sorununu çözmek için okulu çevreleyen arsa sahiplerine rica ederek onlardan almış olduğu iznin ardından Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile görüşüp kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdı. Kanalizasyon sorununu çözmek için vatandaşların rızası ile yıkılan ahır ise yeniden yapıldı.


PARKE YOLLAR YAPTIRDI
Parke yol çalışmalarında büyük ilerlemelere imza atan muhtar Yıldırım, gerçekleştirdiği görüşmeler sonucu; Toplam 18.587 m² kilitli parke yol ve prizma parke kaldırım yapımı, 2024’te 1090 m² parke yol yapımı, Süleyman Gür Bulvarı’nda 2400 m³  taş duvar ve korkuluk yapımı, 8100 m² parke yol ve kaldırım yapımı, 4310 m² parke yol, 975 m² kaldırım yapımı, 1150 m² kilitli parke döşemesi, 2080 m² parke döşemesi, 252 m² kaldırım çalışmasını mahallesine kazandırdı.


GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALDI
Özellikle çocuklar için tehlike saçan alanlar için çalışma gerçekleştiren Yıldırım; dere yatağına korkuluk yapımı, Süleyman Gür Caddesi taş duvar ile birlikte korkuluk çalışmalarını mahallesine kazandırdı. Yağmurdan sonra yaşanan sorunları çözmek için mücadele veren Yıldırım; yağmur suyu drenajını sağlamak için 86 adet 400 mm’lik büz, 15 adet 800 mm’lik büzün mahallesine yerleştirilmesini sağladı.


“HİZMET İÇİN BURADAYIM”
Çalışmaları hakkında konuşan Yıldırım; “Göreve geldiğim 2019 yılından bu yana ekibimle birlikte gece gündüz ayırt etmeden mahallelimizin sorunlarını çözmek için çalışmalar ve görüşmeler yaparak sorunların çözümünü sağladık büyük ölçüde. 5 yıl içinde mahallemiz için büyük hizmetler yaptık. Yeni dönemde de muhtar seçildiğim takdirde hizmetlerimize devam ederek sorunları çözmeye devam edeceğiz. Hizmet için buradayım ve yolumdan dönmeyeceğim. Mahallelimin desteğini bekliyorum.” dedi. >Aysel YILDIZ


Anahtar Kelimeler: YILDIRIM' HİZMET YAĞMURU