"YETENEK TARAMA PROGRAMI" BAŞLADI

GAZİPAŞA Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından uygulanan 2023- 2024 dönemi “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı”na antrenörler eşliğinde başlandı.

SPOR 21.02.2024 11:50:00 0

“Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi” Gazi Spor Salonu’nda başladı. Projede genel olarak öğrencilerin boy-kilo, esneklik, kulaç uzunluğu ve oturma yüksekliği, geriye doğru sağlık topu atma, el kavrama kuvveti, sürat, çeviklik ve dikey sıçrama gibi yetenekleri ile değerlendiriliyor.  Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı ve GSB Spor Okulları programı kapsamında şuanda karate, basketbol ve tenis kursları açıldı. Kurslar sayesinde öğrenciler, antrenörler eşliğinde eğitim programlarına dönem boyunca devam edecek. 


“YETENEKLERİ KEŞFEDİP YÖNLENDİRİYORUZ”
Yetenek taramasında başarılı olan öğrencilerin yıllık temel eğitim programına dahil edileceğini ifade eden Gazipaşa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Ateş, “Temel eğitimini tamamlayan öğrenciler kapsamlı testlere tabi tutularak hangi spor branşına yatkın olduğu belirlenecek ve ilgili branşa yönlendirilmesi yapılacak. Bu kapsamda öğrencilerimizin test ve ölçüm çalışmaları devam edecek.” dedi. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: "YETENEK TARAMA PROGRAMI" BAŞLADI