Tarih: 25.07.2024 09:48

YETENEK SINAVIYLA HAFIZLAR ALINACAK

Facebook Twitter Linked-in

Diyanet İşleri Başkanlığınca, Kur’an kurslarında ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlara yönelik “Hafızlık Tespit Sınavı” yapılacak. Gazipaşa İlçe Müftüsü Fahri Başar, Kur’an Eğitim Merkezleri’nin yetenek sınavıyla öğrenci alacağını belirterek, Ankara, İstanbul ve Rize’de yapılacak olan sınavlara başvuruların bugün (25 Temmuz) sona ereceğini duyurdu. 


YETENEK SINAVI 31 TEMMUZ’DA 
Yetenek sınavlarının 31 Temmuz’da yapılacağını hatırlatan Müftü Başar, şöyle devam etti: “Rize Kur’an Eğitim Merkezi-Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ankara  Kur’an  Eğitim Merkezi-Şehit  Ömer Halisdemir Anadolu  İmam Hatip Lisesi ve İstanbul  Pendik Kur’an Eğitim Merkezi-Ömer Çam Anadolu İmam Hatip Lisesi eşleştirilmeleri yapılmıştır. Bu merkezlerimiz yetenek sınavıyla öğrenci alacak. Kur’an Eğitim Merkezleri, hafızlığını tamamlayarak imam hatip lisesine başlayacak öğrencilerimize örgün eğitimleri devam ederken aynı zamanda İslami ilimleri tahsil etme imkanı sağlayacak. 
 

“KUR’AN-I KERİM’E VE İSLAMİ İLİMLERE VAKIF OLUNACAK”
Öğrencilerimiz Kur’an-ı Kerim’in ana konularına vakıf olacak aynı zamanda İslami ilimlerle ilgili temel kaynakları ve güncel çalışmaları da kullanabilme becerisi kazanacak. Öğrencilerimizin, milli ve manevi bilince sahip, insanlara saygılı, öğrendiklerini teori ve pratik bütünlüğü içinde ahlaki yaşantılarına dönüştürebilen bireyler olarak yetişmeleri önceliğimizdir. 


Kur’an Eğitim Merkezleri için sınav başvuruları, 12-25 Temmuz tarihleri arasında “https://dibbys.diyanet.gov.tr/EHYS/KurumDisi/KemerSinavBasvuru.aspx” linki üzerinden alınacak. Tüm hafız öğrencilerimizi yetenek sınavıyla öğrenci alacak olan Kur’an Eğitim Merkezleri’ne bekliyoruz” >Vildan RENDE




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —