"YEŞİL BAYRAK" TÖRENLE VERİLDİ

ULUSLARARASI Eko-Okullar Programı kapsamında Yeşil Bayrak ödülü almaya hak kazanan Yakacık Mehmet Oğuz Galadran İlkokulu, “Yeşil Bayrak” ödülünü Ankara’da düzenlenen törenle aldı.

GÜNDEM 29.05.2024 11:27:00 0

Yakacık Mehmet Oğuz Galadran İlkokulu, okul öncesi ile ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen Eko-Okullar Programı’na bir süre önce başvuru yapmıştı. Okul; Eko-Okullar Programı kapsamında değerlendirmeler sonucu Yeşil Bayrak ile ödüllendirilmişti. Dünyada 62 ülkede uygulanan Uluslararası Eko-Okullar Programı kapsamında ilçeden Yeşil Bayrak ödülünü kazanarak Eko-Okul unvanını alan tek okul olan Yakacık Mehmet Oğuz Galadran İlkokulu, hafta sonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Büyük Tiyatro Salonunda yapılan törende Yeşil Bayrak ödülünü törenle aldı. Yeşil Bayrak, törene katılan okul yöneticileri ve öğretmenlerine takdim edildi. 


Yakacık Mehmet Oğuz Galadran İlkokulu tarafından yapılan açıklamada ise; “Ankara’da TÜRÇEV tarafından düzenlenen Uluslararası Yeşil Bayrak ödül törenine katılarak Eko-Okul kapsamında kazandığımız Yeşil Bayrak’ımızı teslim aldık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” denildi. >Aysel YILDIZ

 


Anahtar Kelimeler: "YEŞİL BAYRAK" TÖRENLE VERİLDİ