YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

AHMET Tuncer İlköğretim Okulu 2-A sınıfı öğrencileri “Yerli Malı Haftası’nı” sınıflarında düzenledikleri etkinlikle kutladı.

EĞİTİM 14.12.2023 10:14:00 0
YERLİ MALI HAFTASI KUTLANDI

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanan tutum, yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası), Gazipaşa’daki okullarda da kutlanmaya devam ediyor. Ahmet Tuncer İlkokulu’nda Yerli Malı Haftası’na özel 2-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri İhsan Bilici eşliğinde “Yerli Malı Haftası” kutlama etkinliği düzenledi. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte kutlamaya dair renkli görüntüler ortaya çıktı.  Düzenlenen etkinliğe katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, yerli malı tüketiminin öneminin farkına varılması için öğrencilerle sohbet gerçekleştirdi. Öğrenciler düzenlenen etkinlikte, tutum, yatırım ve Türk mallarının önemi hakkında bilgi sahibi oldu. 2-A sınıfı şube öğretmeni İhsan Bilici, düzenledikleri etkinliğe teşriflerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül’e teşekkür etti. 


BİLİCİ, YERLİ MALI HAFTASI’NI ANLATTI
Yerli Malı Haftası hakkında bilgi veren 2-A sınıfı şube öğretmeni İhsan Bilici ; “Yerli Malı Haftası’nın amacı;  yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince öğrencilere tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini anlatmaya çalışıyoruz. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denirken, ihtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile de yatırım yapılması gerektiğini vurguluyoruz. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatıyoruz. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artmasını amaçlıyoruz” dedi. >Aysel YILDIZ

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27