YERLİ MALI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Gazipaşa’da ilkokul öğrencileri "Yerli Malı Haftasını" düzenledikleri etkinlikle kutladı. Gazipaşa’nın ürünlerini sınıfta sergileyen minik öğrenciler, tutum, yatırım ve Türk mallarının önemi hakkında bilgi sahibi oldu.

GÜNCEL 16.12.2022 09:05:00 0
YERLİ MALI HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Ülkemizde 12-18 Aralık tarihleri arasında tüm okullarda kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası), Gazipaşa’daki okullarda da kutlandı. Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu tarafından Yerli Malı Haftasına özel 1-A sınıfı öğrencileri kutlama etkinliği düzenlendi. Okul ve okul aile birliği yöneticileriyle öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı. Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu konferans salonunda İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal ve Muhsin Bozdağ’ın katılımlarıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Okunan şiirler ve yapılan gösterilerin ardından sınıflarına giden öğrencilere,  tropikal meyvelerden ev yemeklerine, börek ve tatlı çeşitlerinden kuru yemişe kadar yüzlerce yerli ürünün sunum ve ikramı yapıldı. Yerli malı tüketiminin öneminin farkına varılması için düzenlenen etkinlikte öğrenciler doyasıya eğlendi. Öğrenciler düzenlenen etkinlikte, tutum, yatırım ve Türk mallarının önemi hakkında bilgi sahibi oldu.

Asıl amaçlarının öğrencilerine tutum, yatırım ve Türk mallarının önemi hakkında bilgi sahibi olduğunu söyleyen 1-A sınıfı şube öğretmeni İhsan Bilici, düzenledikleri etkinliğe teşriflerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal ve Muhsin Bozdağ teşekkürlerini iletti. 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27