YENİ YILDA PLAKALAR KAREKODLU OLACAK

ULAŞTIRMA Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, modern araç yönetim sistemi olarak isimlendirilen, araç tanıma sistemi “karekod” uygulamasının 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

GÜNDEM 26.12.2023 09:29:00 0
YENİ YILDA PLAKALAR KAREKODLU OLACAK

Motorlu taşıt satışları, devir işlemleri ve tescilleri sonrası araç sahiplerinin yeni plakaları üzerinde artık karekodlar yer alacak. Araçların satışı, devir ve tescil hizmetlerinin yürütülmesi hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldığını kaydeden Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Hasan Tuncel, “Bu yeni ‘karekod’ uygulaması ile 1 Ocak itibariyle araçların plakalarında seri numarası olacak” dedi.


TUNCEL: “SAHTE PLAKANIN ÖNÜNE GEÇİLECEK”
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunca yürürlüğe girecek olan ve modern araç yönetim sistemi olarak isimlendirilen, araç tanıma sistemi “karekod” uygulaması ile sahte plakanın önüne geçileceğini dile getiren Başkan Tuncel, “Plakanın hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgiler artık elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacak” dedi.


KAREKOD, PLAKA KODU İLE HARF ARASINDA YER ALACAK
Tuncel, Gazipaşa Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası tarafından plakaların basılacağını belirterek “Karekodlu plakalar, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından üretilecek. QR kod plaka kodu ile harf arasında yer alacak. Federasyon tarafından otomasyon sistemi ile plakanın takibi yapılacak. Biz de oda olarak plakaların basımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. >Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: YILDA PLAKALAR KAREKODLU OLACAK