YENİ KURULAN DEVLETE GAZİPAŞALI BAKAN

Geçtiğimiz yıl eylül ayında bağımsızlığını ilan eden ve kuruluşunu duyuran Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti’nin Enerji Bakanı Gazipaşalı Hidayet Taşdemir oldu.

7.07.2023 12:48:00 0
YENİ KURULAN DEVLETE GAZİPAŞALI BAKAN

2022 yılının eylül ayında bağımsızlığını ilan eden ve kuruluşunu duyuran Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti, aynı dönemde Türkiye'de ilk temsilciliğini açmıştı. Dünyadaki Türkleri birleştirmeyi hedefleyen ülkeyi tanıyan ilk devlet ise Türkiye olmuştu. Yeni kurulan Türk devletinde Gazipaşa’yı da yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Tunzale Çelebiyeva’nın kararıyla Hükümet Sözcüsü ve Enerji ve Tabii Servetler Bakanı Necip Dursun görevden alındı. Dursun’dan boşalan Enerji ve Tabii Servetler Bakanlığı görevine ise Gazipaşalı Maden Mühendisi Hidayet Taşdemir’in ataması yapıldı.

 

TAŞDEMİR’E BAŞARI DİLENDİ

BAGZTC Dışişleri Bakanı Mehmet Ali Arslan imzalı yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Tunzale Çelebiyeva’nın kararıyla Enerji ve Tabii Servetler Bakanlığı görevine Hidayet Taşdemir’in atamasının yapıldığı belirtilerek, “Sayın Dursun’a devletimiz adına yapmış olduğu çalışmalardan ötürü teşekkür eder bundan sonraki yaşamında sağlık ve esenlik dileriz. Sayın Hidayet Taşdemir’e de çıkmış olduğu bu önemli yolda başarılar dileriz” denildi. >Selçuk ÖZTÜRK

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27