YENİ EĞİTİM DÖNEMİ TÖRENLE BAŞLADI

Gazi̇paşa’da uzun bir yaz tatilinin ardından 9 bin 184 öğrenci ile 814 öğretmen, Atatürk Anıtı’nda yapılan kutlama programının ardından dün ders başı yaptı.

EĞİTİM 10.09.2024 00:46:00 0
YENİ EĞİTİM DÖNEMİ TÖRENLE BAŞLADI

2024-2025 eğitim öğretim yılı, tüm yurtta olduğu gibi Gazipaşa’da da düzenlenen çelenk sunma töreni ile resmen başladı. Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası dolayısıyla yapılan kutlama töreni Cumhuriyet Meydanı’nda dün saat 10.00’da başladı. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.  

 

9 BİN 184 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Müdür Gül açıklamasında “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim sistemimiz; tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, dengeli ve düzgün bir karaktere sahip olmasını, aynı zamanda iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi” görevini üstlenmiştir. 

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.” Bu düşünceden yola çıkarak, Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı erdemli bireyler olarak yetiştirmektir. 

Heykeltıraş mermere ne ise öğretmen de çocuğa odur. Bu sözden hareketle ben de diyorum ki; sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyorum. 

Bugün, Gazipaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 65 okulumuzda, 841 öğretmenimiz ve 9174 öğrencimiz ile ders başı yapmış bulunmaktayız. Tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmış, yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde eksiksiz bir şekilde masalarının üzerine konulmuştur. Bu duygu ve düşüncelerimle konuşmama son verirken 2024-2025 eğitim öğretim yılının Gazipaşa’mız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi. 

Törenin sona ermesiyle, 2024-2025 eğitim öğretim yılı resmen başlamış oldu. Yeni dönemin ilk ders zili tüm okullarda çalarken, Gazipaşa’daki okullar da öğrencilerini karşıladı. >Vildan RENDE 


Anahtar Kelimeler: EĞİTİM DÖNEMİ TÖRENLE BAŞLADI