YENİ AÇILAN MAHKEMELER 1 EYLÜL’DE FAALİYETE GEÇİRİLECEK

.

GÜNDEM 15.08.2024 09:57:00 0
YENİ AÇILAN MAHKEMELER 1 EYLÜL’DE FAALİYETE GEÇİRİLECEK

GAZİPAŞA’DA vatandaşların adalet hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması ve adliyedeki iş ve işlem yoğunluğunun azaltılması amacıyla kurulan, Gazipaşa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ile 2. ve 3 Asliye Ceza Mahkemeleri 1 Eylül itibariyle iş ve işlemlerine başlayacak. 
 

Gazipaşa’da mayıs ayında kuruluşu resmi olarak tamamlanan Gazipaşa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ile 2. ve 3 Asliye Ceza Mahkemeleri adli tatilin ardından 1 Eylül’de iş ve işlemlerine başlayacak. Yargının etkinliğinin ve verimliliğinin artırılmasına ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) olumlu görüşü neticesinde Gazipaşa Adliyesi’nde 2. ve 3. Asliye Ceza Mahkemeleri ile 2. Asliye Hukuk Mahkemesi kurulmuştu. Kurulan mahkemeler Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 1 Eylül’de faaliyete geçirilecek. 


“ADLİYE MENSUPLARINA VE GAZİPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN”
Cumhuriyet Başsavcısı Tarık Korkmaz kurulan yeni mahkemeler ve birime ilişkin yaptığı değerlendirmede, adalet hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla vatandaşların hizmetlere erişim sağlayabilmesinde kolaylık sağlayan başta Adalet Bakanı olmak üzere Adalet Bakanlığı ve HSK yetkililerine teşekkür etti. Ayrıca yeni kurulan mahkemelerin ve birimin Gazipaşa Adliyesi mensuplarına ve Gazipaşa’ya hayırlı olmasını diledi.


ADLİYEDE TADİLAT İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Öte yandan Gazipaşa Adliyesi’nde başlatılan tadilat işlemleri devam ediyor. Ayrıca Gazipaşa Adliyesi’nin eskiyen ve bazı noktalarda aksaklıklar yaşanan klima sistemi ise yenisi ile değiştiriliyor. Çalışmaların adli tatil sürecinde bitirilmesi hedefleniyor. >Selçuk ÖZTÜRK