GAZİPAŞA ve Anamur’un yaylalarında üretim yapan çiftçiler, yaylalarda üretim hazırlığına başladı. Üreticiler bir yandan filizlenen ekinlerine gübre verirken, bazı yaylalarda nohut ekimine başlandı.
Türkiye’nin önemli örtü altı üretim merkezlerinden birisi olan Gazipaşa’da, yılın 12 ayı üretim yapılıyor. Kıyısında çeşit çeşit tropikal meyvelerin yetiştiği Gazipaşa’nın yaylaları da verimli topraklara sahip. Kışın örtü altında turfanda sebze ve meyve üretimi yapan Gazipaşalı çiftçiler, başta ekonomi olmak üzere zor şartlarda üretim yapmaya devam ediyor. Gazipaşalı üreticiler yaz aylarında ise yaylamak için çıktıkları Toros Dağları’ndaki yaylalarda buğday, yulaf, arpa ve nohut üretimi yapıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte harekete geçen üreticiler, Gazipaşa ve Anamur’un yaylalarında üretim hazırlığına başladı. Üreticiler bir yandan filizlenen ekinlerine gübre verirken, traktörlerin sürdüğü arazilerde nohutlar toprakla buluştu. Üreticiler yaylada ürettikleri ürünlerle hem hayvansal yem ihtiyaçlarını karşılıyor hem de maddi olarak kazanç elde ediyor.
Yılın 12 ayı durmadan, özenle çalışmaya devam eden ancak girdi maliyetlerinin altından kalkmakta zorlanan Gazipaşa’nın çalışkan üreticileri, tarımsal girdi maliyetlerinin düşürülmesini, çiftçiye daha çok devlet desteği verilmesini bekliyor. >Selçuk ÖZTÜRK