YAYLALARDA İLETİŞİM KOPUK

Gazipaşa’da yol, su ve elektrik gibi temel hizmetleri tam anlamıyla alamayan yaylaların birçoğu şebeke sorunu yaşıyor.

GÜNDEM 8.06.2024 09:51:00 0
YAYLALARDA İLETİŞİM KOPUK

GAZİPAŞA’DA havaların ısınmasıyla birlikte, yaylalara göçler de başladı. İlçenin farklı mahallelerinde ikamet eden binlerce vatandaş, haziran ayının gelmesiyle birlikte Toroslar’ın serin yaylalarına göç etmeye başladı. Gazipaşa nüfusunun neredeyse yarısının göç ettiği yaylalarda hizmet eksiklikleri göze çarpıyor. Yol, su ve elektrik gibi temel hizmetleri tam anlamıyla alamayan yaylaların birçoğu şebeke sorunu yaşıyor. Hal böyle olunca, ilçedeki neredeyse tüm yaylalarda telefonlar çekmiyor. Bu konudan ciddi şekilde rahatsız olan vatandaşlar, ülkenin en çok tercih edilen Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi büyük telekomünikasyon şirketlerinin yaylalara yatırım yapmalarını bekliyor. 


ŞEBEKE SORUNU SON BULSUN
Bu konuda Gazipaşalı yöneticileri, siyasi parti temsilcilerini ve Antalya milletvekillerini göreve çağıran halk, yapılacak çalışmalara yöneticilerin öncülük etmesini istiyor. Belbaşı Yaylası’nda bulunan telekomünikasyon şirketlerine ait baz istasyonlarının çalışmadığını ileri süren vatandaşlar, özellikle bu istasyonun hizmet vermesini bekliyor. “İnsanın olduğu her yerde sağlık sorunu, ölüm, kaza her şey olur” diyen vatandaşlar, şehirdeki yakınlarıyla iletişim kurmakta güçlük çektiklerini belirterek, mobil şebeke sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyorlar.
 

MOBİL SAĞLIK OCAĞI VE MOBİL KARAKOL TALEBİ
Yaylalarda yaşanan sorunlar sadece elektrik, şebeke ve yolla da sınırlı değil. Gazipaşa’da, nüfusun büyük bir bölümünün yaz aylarında yaylaya göç etmesi, yaylalarda mobil sağlık ocağı ve mobil karakol gereksinimini ortaya çıkarıyor. Yaylalarda yaşanan kaza, asayiş olayları ve vatandaşların yaşadığı sağlık sorunları, mobil sağlık ocağı ve mobil karakolun önemini arttırıyor. Hem vatandaşların sağlığı ile güvenlik konularında hem de sağlık ve jandarma ekiplerinin yaylalarda meydana gelen vakalara müdahalede zaman kaybını önlenmek için uygun bölgeye mobil sağlık ocağı ve mobil karakol kurulması talebi ortaya çıkıyor. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: YAYLALARDA İLETİŞİM KOPUK