YAYLALARA ASFALT ATILIMI

Büyükşehir Belediyesi, Gazipaşa’nın yayla yollarının konforunu artırmak için yoğun şekilde çalışmaya devam ediyor. ASAT İdaresi tarafından yapımı devam eden çalışmaların sonunda ilçede toplamda 88 kilometre yol asfalta kavuşacak.

GÜNDEM 19.06.2023 10:02:00 0
YAYLALARA ASFALT ATILIMI

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan, Büyükşehir Belediyesi tarafından kırsal mahallelerde ve Gazipaşa’nın yaylalarında başlatılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Büyükşehir’in asfalt ve yol bakım çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Zafer Tan, “Gazipaşa’nın yayla yollarının standartlarını yükseltmek için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan çalışmalar kapsamında 53 kilometre yol asfaltlandı” dedi.

TOPLAM 88 KM ASFALT

Tan,asfalt dökülen yayla yollarıyla ilgili: “Belbaşı-Günnercik Yayla Yolu (18 km), Yeniköy-Kaş Grup Yolu (14 km),Ekin Çalı- Cavır Kırıldığı Bağlantı Yolu (3 km) ,Maha- Berem Stabilize Yolu (3 km), Gökguzluk-Top Sekisi Bağlantı Yolu (3 km) ve Gökçesaray- Akoluk Yolu (12 km)’na toplamda 53 kilometre asfalt döküldü. Diğer yaylalarda yapımı devam eden çalışmaların bitmesi durumunda ise ilçede toplamda 88 kilometre yol asfaltlanmış olacak.” İfadelerini kullandı.

“DOLGU VE SIKILAŞTIRMA YAPILDI”

CHP Gazipaşa ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zafer Tan, Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt dışında dolgu ve sıkıştırma şeklinde yol bakım çalışmalarının da devam ettiğini dile getirerek, “Yayla yollarımızda dar olan yerler genişletildi, yağmur suları ve dere geçişlerinin olduğu noktalara büzler konuldu, ayrıca yol kenarlarına şarampoller yapıldı. Asfalt öncesi hazırlıklara geçen ekipler, yolda dolgu ve sıkıştırma çalışması gerçekleştirdi. Alt yapı ve asfalta hazırlama çalışmalarının ardından asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte yollar sathi kaplama ile asfaltlandı. Çalışmaları devam eden yayla yollarımızın da önümüzdeki haftalarda asfaltlama işlemleri tamamen bitecek ve yollarımız daha güvenli hale gelecek.”dedi.>Vildan RENDE


Anahtar Kelimeler: YAYLALARA ASFALT ATILIMI