YAYLALAR HİZMET MAĞDURU

.

GÜNDEM 12.07.2024 09:12:00 0
YAYLALAR HİZMET MAĞDURU

Gazipaşa’da belediye hizmetlerinden sınırlı şekilde faydalanan yaylalar, devlet yatırımlarından da mahrum bırakılıyor. İlçemizde binlerce vatandaş tarafından yaz aylarında tercih edilen yaylalarımız elektrik, yol, su, mobil şebeke ve internet hizmeti noktasında mağduriyet yaşıyor. 


GAZİPAŞA’DA ‘yaz ayları’ denince aklan gelen yaylalar, mayıs ayı ile eylül ayları arasında Gazipaşalı binlerce vatandaşlara ev sahipliği yapıyor. İlçe nüfusunun azımsanamayacak bir bölümü, bu dönemleri yaylalarda geçiriyor. Hayvancılık ve tarımla uğraşan vatandaşların yanında yayla kültürünü sahiplenen vatandaşlarımızın tercih ettiği birçok yayla, belediye hizmetlerinden sınırlı şekilde faydalanırken, devlet yatırımlarından da mahrum bırakılıyor. Elektrik, yol, su, mobil şebeke ve internet hizmeti noktasında mağduriyet yaşayan Gazipaşa’ya bağlı yaylalar, hak ettiği hizmetleri bekliyor. 
 

YAYLALAR HİZMET BEKLİYOR
Gazipaşa’da resmi kayıtlara göre ilçe halkı tarafından kullanılan 30’a yakın yayla bulunuyor. Neredeyse tüm yaylalarda yol sorunu yaşanırken, yaylaların yarıdan fazlasında elektrik enerjisi kullanılmıyor. Hal böyle olunca imkanı olan vatandaşlar güneş enerjisinden faydalanırken, o imkana sahip olmayanlar yaylalarda elektriksiz yaşam sürdürüyor. Su sorunu ve kuraklık, tüm yaylalarımızın ortak sıkıntısı olarak göze çarpıyor. İlçemizde birçok yaylada su ihtiyacı taşıma yöntemle karşılanıyor. Yaylalarımızın büyük bir bölümü mobil şebeke ve internet sorunu yaşamaya devam ediyor. Düzenlenen şenlikle binlerce kişiye ev sahipliği yapan Günnercik Yaylası da elektrik, mobil şebeke ve internet sorunu yaşayan yayaların başında geliyor. 


YÖNETİCİLER ÖNCÜLÜK ETSİN
Yaylalarda yaşanan şebeke sorunundan ciddi şekilde rahatsız olan vatandaşlar, ülkenin en çok tercih edilen Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi büyük telekomünikasyon şirketlerinin yaylalara yatırım yapmalarını bekliyor. Bu konuda Gazipaşalı yöneticileri, siyasi parti temsilcilerini ve Antalya milletvekillerini göreve çağıran halk, yapılacak çalışmalara yöneticilerin öncülük etmesini istiyor.


MOBİL SAĞLIK OCAĞI VE MOBİL KARAKOLUN ÖNEMİ ARTTI
Yaylalarda yaşanan sorunlar sadece elektrik, şebeke ve yolla da sınırlı değil. Gazipaşa’da, nüfusun büyük bir bölümünün yaz aylarında yaylaya göç etmesi, yaylalarda mobil sağlık ocağı ve mobil karakol gereksinimini ortaya çıkarıyor. Yaylalarda yaşanan kaza, asayiş olayları ve vatandaşların yaşadığı sağlık sorunları, mobil sağlık ocağı ve mobil karakolun önemini arttırıyor. Hem vatandaşların sağlığı ile güvenlik konularında hem de sağlık ve jandarma ekiplerinin yaylalarda meydana gelen vakalara müdahalede zaman kaybını önlenmek için uygun bölgeye mobil sağlık ocağı ve mobil karakol kurulması talebi ortaya çıkıyor. >Geylani TOPALOĞLU


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27