YAYLALAR HİZMET BEKLİYOR

.

GÜNDEM 14.05.2024 09:47:00 0
YAYLALAR HİZMET BEKLİYOR

Gazipaşa’da yayla sezonunun açılmasıyla birlikte yaylalarda eksikliği hissedilen elektrik, yol, mobil şebeke operatörü, mobil sağlık ocağı ve mobil karakol gibi önemli hizmetlerin ilgili kurumlarca yatırım planına alınması bekleniyor.


GAZİPAŞA’DA havaların ısınmasıyla birlikte, yaylalara göçler de başladı. İlçenin farklı mahallelerinde ikamet eden binlerce vatandaş, mayıs ayının gelmesiyle birlikte kendilerini göç yollarına attı. Hayvancılıkla uğraşan ve yaylada tarım yapan vatandaşların göç ettiği yaylalarda ise bazı hizmetlerin eksikliği göze çarpıyor. Yaylalara ulaşım sorununun büyük ölçüde çözüldüğü Gazipaşa’da, elektrik hattı bulunan yaylalara elektrik enerjisinin verilmesi bekleniyor. Elektrik enerjisi hattı bulunmayan diğer yaylaları kullanan vatandaşlar ise kendi yaylalarına elektrik verileceği günü dört gözle bekliyor. 


ENERJİ VERİLMEYE BAŞLANACAK
Topsekisi, Örcün, Yellice, Deregözü ve Mıhrap yaylalarına göç eden vatandaşlar, yaylalarına elektrik enerjisinin verilmediğinden gündelik yaşamda ve tarımsal sulamada zorluk yaşadıklarını belirterek, elektrik şirketine enerjinin verilmesini talep ettiler. Vatandaşların taleplerini geri çevirmeyen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (AEDAŞ), Gazipaşa yaylalarında elektrik enerjisini vermek için çalışma başlatacağı öğrenildi. Gazetemizin edindiği bilgiye göre, çalışmaların plana alındığı ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacağı kaydedildi. 


TELEFONLAR ÇEKMİYOR
Yaylalarda yaşanan sorunlar sadece elektrik ve yolla da sınırlı değil. Gazipaşa’nın birçok yaylasında mobil şebeke operatörleri çekmiyor. Bu konudan ciddi şekilde rahatsız olan vatandaşlar, ülkenin en çok tercih edilen Türkcell, Vodafone ve Türk Telekom gibi büyük telekomünikasyon şirketlerinin yaylalara yatırım yapmalarını bekliyor. Bu konuda Gazipaşalı yöneticileri göreve çağıran halk, yapılacak çalışmalara yöneticilerin öncülük etmesini istiyor. “İnsanın olduğu her yerde sağlık sorunu, ölüm, kaza her şey olur” diyen vatandaşlar, şehirdeki yakınlarıyla iletişim kurmakta güçlük çektiklerini belirterek, mobil şebeke sorununun çözüme kavuşturulmasını istiyorlar. 


MOBİL SAĞLIK OCAĞI VE MOBİL KARAKOL ŞART
Gazipaşa’da özellikle okulların kapanmasıyla birlikte yaylalara göçler artıyor. Gazipaşa’da, nüfusun büyük bir bölümünün yaz aylarında yaylaya göç etmesi, yaylalarda mobil sağlık ocağı ve mobil karakol gereksinimini ortaya çıkarıyor. Yaylalarda yaşanan kaza, asayiş olayları ve vatandaşların yaşadığı sağlık sorunları, mobil sağlık ocağı ve mobil karakolun önemini arttırıyor. Hem vatandaşların sağlığı ile güvenlik konularında hem de sağlık ve jandarma ekiplerinin yaylalarda meydana gelen vakalara müdahalede zaman kaybını önlenmek için uygun bölgeye mobil sağlık ocağı ve mobil karakol kurulması elzem bir konu olarak göze çarpıyor. >Selçuk ÖZTÜRK


Anahtar Kelimeler: YAYLALAR HİZMET BEKLİYOR