YAYLALAR DA İŞGAL ALTINDA

Belbaşı Yaylası’nda devam eden bir inşaat çalışması tepkileri beraberinde getirdi. Mera arazisi içinde başlatılan inşaatın hem dere yatağını daralttığı hem de yayla sakinlerinin kullandığı yolu kısmen işgal ettiği ileri sürüldü.

GÜNDEM 26.08.2024 09:14:00 0
YAYLALAR DA İŞGAL ALTINDA

GAZİPAŞA’DA, Tapu Müdürlüğü ve Milli Emlak’ta yaşanan yolsuzlukların yankıları devam ederken, maddi kazanç uğuruna devlet ve kamunun kullanımında olan arazilere çöken şahıs ya da şahıslar, şehir merkezi, kırsal mahalleler ve yaylalarda orman, hazine ve mera alanlarını işgal etmeye devam ediyor. Kanunların ve yasaların hiçe sayıldığı ilçede, dönüm-dönüm araziler kişilerin çıkarları uğruna ranta kurban gidiyor. Gazipaşa’ya 40 kilometre mesafedeki bin 650 metre rakımlı Günnercik Yaylası da işgallerin yoğun yaşandığı yaylaların başında geliyor.


HEM DERE YATAĞINI DARALTTI HEM DE YOLU İŞGAL ETTİ
Kendilerini yasa ve kanunların üzerinde gören şahıs ya da şahısların, Belbaşı Yaylası Cingen Deresi mevkiinde dere yataklarını daraltarak inşaat çalışması yaptıkları ileri sürüldü. Ayrıca aynı inşaatın yayla sakinleri tarafından kullanılan yolu da kısmen işgal ettiği iddia edildi. İnşaatı yapan şahsın, Gazipaşa Kaymakamlığı tarafından bölgeden men edildiği, buna rağmen inşaat çalışmasına devam ettiği belirtildi. Mera alanına inşa edilen yapıyla ilgili şikayetlerin devam ettiği, inşaatla alakalı yıkım yakarının gündemde olduğu öğrenildi. 


YAYLALARDA İŞGALLER DEVAM EDİYOR
Gazipaşa’nın kıyı şeridi, şehir merkezine yakın orman ve hazine arazileri ile yaylalarda bulunan mera alanları, karış karış işgal ediliyor. Rant uğruna peşkeş çekilen yaylalardaki mera alanları sadece Belbaşı Yaylası’yla da sınırlı değil. Maha, Soğukoluk, Gökkuzluk, Günnercik gibi yaylalar rant uğruna talan ediliyor. Yaylaları işgal eden şahısların hak ettiği cezayı almasını isteyen duyarlı vatandaşlar, denetimlerin arttırılmasını talep ediyor. İşgalcilere uygulanan cezaların yetersiz kaldığına da dikkat çeken vatandaşlar, cezaların daha caydırıcı olması gerektiğine dikkat çekiyor. >Geylani TOPALOĞLU


Anahtar Kelimeler: YAYLALAR İŞGAL ALTINDA