“YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Gazipaşa’da, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalığı artırmak için İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen “Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu” mottosuyla “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği düzenlendi.

GÜNDEM 30.09.2022 14:05:00 0
“YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Gazipaşa’da, İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve 81 ilde eş zamanlı uygulanan “Yayalar Kırmızı Çizgimiz” etkinliği düzenlendi. Pazarcı Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu önünde dün saat 11.00’de yapılan etkinliğe, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Emre Cihat Aydemir, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gül, Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Dal, öğrenciler, öğretmenler, polis ve jandarma personeli katıldı.

“ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ”

Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen uygulamada, öğrencilere ve sürücülere broşür dağıtılarak, bilgilendirme yapıldı. Etkinlik kapsamında, polis ve jandarma trafik ekipleri tarafından Ahmet Tuncer İlk ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi verildi.


Anahtar Kelimeler: “YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ”