YAYA GEÇİDİNİ KULLANAN MOTOSİKLETLER TEHLİKE SAÇIYOR

GAZİPAŞA’DA yaya geçitlerini kullanan motosiklet sürücüleri, hem yayalar için hem de trafiğin akışı için tehlike oluşturuyor.

GÜNDEM 3.07.2024 10:32:00 0
YAYA GEÇİDİNİ KULLANAN MOTOSİKLETLER TEHLİKE SAÇIYOR

Trafik ekiplerinin sıkı denetimlerine rağmen, trafik kurallarını göz ardı eden bazı motosiklet sürücüleri, hem yayaları hem de trafik akışını tehlikeye atmaya devam ediyor. Yazılan cezalara rağmen aynı hataları yapmayı sürdüren motosiklet kullanıcıları, yaya geçitlerini kullanarak yaya önceliği olan noktaları işgal ediyor. 


YAYA GEÇİDİNİ YAYALARDAN ÇOK MOTOSİKLETLER KULLANIYOR
Yaya geçidini kullanan motosiklet sürücülerine tepki gösteren yayalar; “Kaldırımda bile motosikletler yüzünden rahat yürüyemezken yaya geçitlerinde de yürüyemez olduk. Yaya geçitlerini bizlerden çok motosikletler kullanır oldu. Yedikleri cezaları asla umursamayan sorumsuz sürücüler, trafiği ve bizleri tehlikeye sokmaya devam ediyor. Bu durumun ne zaman sona ereceğini merak ediyoruz. Biz yayaların hiç değeri ve canının kıymeti yok mu? Kaldırımda motosikletler, yaya geçitlerinde motosikletler… Yaya geçidini kullanana sorumsuz motosiklet sürücülerini; yapılan denetim ve cezalardan ders çıkarmaya, trafik akışını bozarak trafiği tehlikeye atmaya ve yayaların can güvenliğini yok saymalarına son vermelerini istiyoruz. Yaya geçitleri biz yayalarındır, motosikletlerin değil…” şeklinde konuştular. >Aysel YILDIZ