YAYA GEÇİDİNİ KULLANAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

GAZİPAŞA’DA motosiklet sürücülerinin yaya geçidini kullanarak bilinçsizce cadde ve ana yollara çıkması, kazaya davetiye çıkarıyor.

GÜNDEM 23.08.2023 16:57:00 0
YAYA GEÇİDİNİ KULLANAN MOTOSİKLET  SÜRÜCÜLERİ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Motosiklet sürücülerinin bilinçsizce yaya geçidini kullanarak cadde ve ana yola geçmeleri, kazaya davetiye çıkarırken, tepkileri de beraberinde getiriyor. Yaya geçidini kullanan motosikletler yüzünden kaza riskinin arttığını dile getiren vatandaşlar, motosiklet sürücülerinin bilinçli bir şekilde kendi yollarını kullanmalarını ve kazaya sebebiyet verecek şekilde yola çıkmamalarını istiyor. 

Haberde kullanılan resimler, dün saat 10.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Mehmet Oğuz Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidinden geçmek isteyen bir motosiklet sürücüsünün ana yolu takip etmeden bilinçsizce yola ana yola çıktığı esnada çekildi.  Ana yolda seyir halinde olan bir motosiklet sürücüsü, yaya geçidinden ana yola çıkan motosikleti son anda fark ederek dengesini kaybedip yan yattı. Ayağa kalkan ana yoldaki motosiklet sürücüsü, yaya geçidinden çıkan motosiklet sürücüsüne bilinçsiz hareketinden dolayı sitem etti. 

 

“MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ KENDİ YOLUNU KULLANSIN, YAYA GEÇİDİNİ DEĞİL”

 

Olayı binadan görüntüleyen A.İ. isimli vatandaş ise, “Bu yaya geçidinde birçok kazaya sebebiyet veren durum yaşanıyor. Motosiklet sürücüleri dikkatsizce yaya geçidinden ana yola geçiyor ve ana yoldaki sürücülerin bir anda panik yaparak kaza riski oluşturmasına neden oluyor. Motosiklet sürücüleri kendi yolunu kullansın, yaya geçidini değil. Bu durum tehlike saçıyor ve kazaya davetiye çıkarıyor. Yaya geçidini kullanan yayalar da bundan şikayetçi. Motosiklet sürücülerini bilinçli davranmaya davet ediyoruz” dedi. >Geylani TOPALOĞLU

 

 


  • BIST 100

    9975,61%2,06
  • DOLAR

    33,99% -0,19
  • EURO

    38,03% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2829,33% 0,96
  • Ç. ALTIN

    4600,73% 0,27