YAŞLILAR İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

GAZİPAŞA İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaşlı bireylere fiziksel aktivite kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yaşlı bireylerin katılımıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

GÜNDEM 4.10.2023 03:23:00 0
YAŞLILAR İÇİN FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Selinus Sahili’nde yapılan etkinliğine Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik ve beraberinde yaşlı bireylerimiz katıldı. farkındalık yürüyüşüne katılan bireyler üzerinde “Sağlıklı beslen, hareket et, mutlu yaşa”, “Nefes al, hareket et, yaşadığını fark et”, “Hareket edin kalbinizi koruyun” yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Yapılan yürüyüş sonrasında Eşşe Çelik, yaşlı vatandaşlara sağlıklı yaşam sürmeleri için önerilerde bulundu.

 

“YAŞLILAR TÜRK TOPLUMU İÇİN EN KIYMETLİ HAZİNEDİR”

Yaşlıların toplum açısından oldukça önemli bir konumda olduğunu belirten Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürü Eşşe Çelik; “Bugün yaşlılarımızla beraber bir yürüyüş etkinliği düzenledik. Sağlıklı hayat için yürüyüşün hayatımızdaki önemini anlatmak için ve farkındalık yaratarak dikkat çekmek üzere yürüyüşümüzü yaptık. İlçenin en çok sevilen bölgesinde düzenlediğimiz yürüyüşle çevreye farkındalık duygusu yansıtmaya çalıştık. Yaşlılar Türk toplumu için en kıymetli hazinedir. Sağlık olarak da kültür olarak da en kıymetlimiz olan hazinemiz yaşlılardır. Her zaman bunun vurgusunu yapmak istedik pandemide de olduğu gibi. Bugün de buna dikkat çekmek için yaşlılarımızla yürüyüş yaptık. Lütfen her gün en aşağı yarım saat herkes zamanını ayırarak yürüyüşünü yapsın. Yaşlı genç ayrımı olmadan herkese yürüyüşünü yapmasını öneriyorum” diye konuştu 

 

“HAREKET ETMEK BİZİM VARLIĞIMIZDIR”

Hareket etmenin vücut için önemine vurgu yapan Hatice Çetin; “Yürüyüş bizler için oldukça önemli. Her gün yürümeye çalışıyoruz. Gerçekten sağlıklı yaşamamız için yürümemiz gerekiyor. Hareket etmek bizim varlığımızdır ve bizlerin sağlığındaki en önemli etmenlerden birisidir. Yiyeceklerimize dikkat edelim, yürüyüşümüze dikkat edelim, sağlıklı yaşamak için stresten de uzaklaşalım. Açık havada yürüyüş yapmaya özen gösteriyoruz ve bu da bize çok iyi geliyor. Hareket vücudumuzun ihtiyacıdır. Vücudumuzu hareketsiz bırakmayalım” dedi.

 

“HERKES SAĞLIĞININ DEĞERİNİ BİLSİN”

Sağlıklı olmanın ve sağlıklı yaşamanın değerini vurgulayan Mehmet Zeki; “Ben 68 yaşındayım ve yıllardır Gazipaşa’dayız. Yürüyüş alanlarının olduğu kısımları çok seviyorum. Denizi, havası ve doğası ile çok güzel bir ortam. Sağlıklı yaşam için burada yaşamımızı sürdürüyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum yürüyüş alanlarını ve güzelliğiyle kendine çekiyor zaten. Herkes sağlığının değerini bilsin ve hareket ederek kalbine iyi baksın” şeklinde konuştu. >Geylani TOPALOĞLU